Tuesday, May 25, 2010

Matrik life...

So kepade sahabat-sahabat yang dah tau aku study kt matrik jgn nk kecoh-koceh…hee…jgn maraa beb..t cepat tue..kalo korg nak tahu..memule aku berat je hati nak masok matrik ni..tapi da mengenangkan itu sajelah future aku..redah n redha jugak la..

yeay…itu la kolej yang menempatkan aku selame tak smpai setahun…

Then..di tempatkan di blok…

Ha..di interframekan oleh roomate2 ku..amek ko..

Memule masok…excited teramat sgt…sume aku susun abes…buat mcm umah sendiri bilik aku tu…x caye??meh2…
nampak?walopon nga serabot sket ngan balidi tuh…perkakasn keperluan aku sepanjang di matrik semue lengkap..x pernah de kekurangan..dr segi alat tulis,ubat-ubatan,pakaian,buku-bukuan dan segale yang perlu bagi penjagaan seorang pelajar perempuan…

Aku hengat lagi mase orientasi…terdengar banyak kritikan n complainan yang mgatekan tidak cukop mase nk buat tu..nk buat ini…termasok la diri ni..cube bayangkan time orientasi..ade ke patot suh kitorg siap sedie mandi sume dalam mase 5 minit?ape lagi..berpusu-pusu berlari membuka loker mgambil perkakas mandi dah shhiiuuwwwwww……….!rambut berombak tatkala bagi mereka yang free hair tu dipukol angin bak angin ombak pantai…haha..punye laju mcm lipas kudung nk rebut toilet…kenangan-kenangan…


rupenye ade hikmah fasi2 yang kacak n cun melecun buat kitorang macam tuh...rupenye...ape yg kitorg lalui sepanjang orientasi tuh..ha..cm tu la kitorang hadapi sepanjanng x sampai setahun hidop kt matrik..penat..tapi best!!haha..gile agaknye aku ni..best sampaikan ari-ari aku nanges..hush!
ha..ni sahabat time orientasi…
Nadia fashiha namenye…budak bertuah ni bukan aku baru knal..lame kenal sejak blaja kt driving school lagi..sesame blaja..otak gegile..pandai..cun…sume die la..best arh lepak ngn die…ngan aku2 sekali masok air…ni muke kitorang time penat berorientasi…cube senyum sbb kitorang ni pantang gile jumpe kamera..muahaha…perangai yg melanda gurls zaman sekarang..haha..jgn ckp korg bukan cggitu eh…aku cepok masing2 kang…
Untuk pengetahuan semue…aku memule got physics stream…tapi dsbbkan apak aku cm nk sangat aku jadik nurse…then aku pon tukar la aliran ke life stream..da tau x boley bawak bio…g kejadah tukar wat ape?mmg menempah maot namenye..dan akibatnye…aku mmg x boley score in bio subject…padan muke..
Sepanjang di hayat stream..iaitu hayat 10…byk duke suka berlaku menerjah hidopku…
Itu diaaa!!!!!!!!!!!hayat 10…memang best hayat 10 ni…tapi disebabkn x kene ngan jiwe aku..aku ckp dorg tak sekepale ngan aku..berpuak..tak unite..haha..tapi mmg betol pon..kui3….eh hayat 10..jgn hentam aku..kang ade yang kene jual nanti..hahahaha
Korg engat nadia fashiha td?aku sedeyh gile sebb x same praktikum ngn die..blok pon jauh masing2…jumpe pon x smpai 10 kali kt KMJ tu..then sampaila aku jumpe ngan budak comey gegile nk mati ni…
namenye adelah siti zaharah…budak ni sgt baik..sampaikan jawapan report bio tetiap minggu die tlg aku..sebagai balasan..aku tlg die dalam subject math pulak..begitu la life matrik..kene saling tolong menolong ye sahabat-sahabat kuh!!!huhu…korg jangan nk deny wahai matriculation students…kite sume same je…haha…










Depan tuh darah-darah kami ye sahabat-sahabat sume..
Ni time jihad race…giler ar lelari di malam hari..tapi best yang pastinye!!!!!
Itu je la kot..takkan nk letak sume..beribu-ribu bhai….semue ni kenangan..pejam celik pejam celik da abes matrik dah..sape sangke..budak homesick cm aku pon boley survive..call mak tetiap ari tuh..smpaikan mak aku pon tak tahu nk ckp ape ngan aku..hee..
Alhamdulillah sepanjang aku kat matrik..selalu menjejakkan kaki ke masjid tatkala maghrib menjengah..sampai ke isyak…memule aku merasekan sume tu membuang mase kerana ade yang mengatakan baik aku study je..dok masjid tak buat pape…tapi cube anda pikir balik..kite hidup ni ntok akhirat..bukan duniawi semata…so kene balance…siang study sudah..spentkan la sket ntok beribadah..bukan lama..2 jam sahaja..hasilnye?fuhh..mujarab…mcm losyen mujarab…hati senang..muke berseri..(da ditegur oleh sahabat)..blaja pon masok je..hee…
Tapi ape nk buat..usahe aku da usahe sedaye upaye…doa n alquran Alhamdulillah..tak pernah tinggal…
Result aku x brape bagos…now…aku mgharapkan dengan result aku yang xsebrape tuh aku dapat masok ke UTM skudai…university yang aku gile2kan sejak dari dulu…doakan aku ye rakan-rakan…okey dgn ini..kite bersmbung di next post..next day…

2 comments:

Che Khairudin said...

selaku bekas ketua,aku rasa memang hayat 10 x sekepala....sebab dlm tu ad.......(ada berapa org ye? xigt la,he3).........jd aku nak minta maaf la sebab aku tak unite kan korang semua..... XD

aisyah said...

tape beb..da lepas pon..hehe