Tuesday, June 8, 2010

matrik life 2

hayat 10 adalah kelas ataupun praktikum aku sepanjang aku menghabiskan sisa sisa kehidupan bagi meneruskan perjuangan di matrikulasi johor..

so kali ni nk bercerita skit pasal dorang one by one kasi kupas dan hurai salah silah mereka mahupon karakter n perangai mereka sepanjang berada di sisi aku...

terlebih dulu..salam peeps..waa..lama sudah aku tidak menjengah ke blog ni untuk menguPdate..sesungguhnya..jiwa ku berkecamuk mahupun penuh dengan rasa tidak senang hati lantas menghindarkan mood mood untuk berblog...
kali ni bagi memenuhi permintaan saddam yang merangkap salah seorang penghuni hayat 10,aku bersengkang mate menaip keyboard untuk menceritakan lebih lanjut pasal hayat 10...pe lagi saddam..aku tak kira...pas ni blanje aku...

nak dijadikan cerita, menjadi favourite aku membuat andaian dan juga pemerhatian atas karakter seseorang kerana itu adalah salah satu hobi aku..yang pastinya..ramai sungguh takut ngan hobi tak berfaedah aku ni..=)



yeah..itu dia..rakan seperjuangan sepanjang berada di matrik..masing masing membuat gaye tersendiri tatkala dslr yang beribu ribu harganya memainkan peranan untuk mengapture event nih..ni time kitorang amek gamba kelas..haha..macam budak sekolah gitu...

 
 hooyey..semue ade...:)


sia zikang,saddam,aiman,basit,ck dan juga hanis merupakan jejaka hayat 10..manakala hayat 10 diterangi dan dihiasi dengan beberapa gadis yang pastinya melebihi bilangan lelaki..antaranya mazni,lina,hanis,fara adiba,yaya,farahin,ameera,hazlina,cassie,amy khoo,hidayah,kak yuna,kak farha, nora,atiqah,aisyah(aku) serta atirah menghuhakan lagi suasana..

tapi ade due orang yang keluar matrik sebab menerima tawaran yang lebih baik iaitu ck dan atirah..walau apepon..dorang tetap di hati kami..miss u bebeh!!

 hah..ini la jejaka gantang yang tak brape havoc and boley dikatakan skema gile menerajui praktikum hayat 10 nih...


let me intro it with sia zikang...the only one chinese guy in hayat 10..our monitor..dia punya otak..mak aih..sampaikan berbalah dengan lecturer tuh...result die memang tak boley bla la kan..sokmo 4 flat je...yang penting..dia la guy chinese yang paling sporting pernah aku kenal sepanjang hidop ni..maybe ramai chinese yang kedekot ilmu sket..tapi ngan mamat ni..perghh...siap carikkan info tmbahan untuk kitorg supaye kitorang boley dapat banyak info..tulisan die lawa gile..and tulis macam lipas kudong..sangat pantas...btw..guy ni la mnjadi rebutan aku ngan kak farha semasa kitorang wat research bi..keje ngan die sangat best..senang bekerjasama..saranghe zi kang!


okey..dari chinese..mari kite perkenalkan seorang mamat ni..die la beriya-iya suh aku update blog pasal hayat 10 nih...saddam hussin..bukan saddam yang ade bom tu eh..
first impression tgk si saddam ni macam mamak sebab die gegelap sket..then sekali die cakap cina pulak ngan zi kang..lepastu bertmbah pelik..die nih masok kelas agama islam pulak..haih?mamat ni biar betol..da selidik pe sume..laa..orang islam upenye..tapi kalo da speak chinese...tak pandang kiri kanan..aku pun tak pham pe yang die cakap..yang pastinye,,die nih same ngan aku..kureng sket ngan subject bio..bile kuiz je mule la aku n die menggelabah cari geng pro bio..ngan die..aiman la jadik mangsenye..haha


allrite..ni la mangse saddam ye bila subject bio..aiman namenye..memang kene ngan die..aiman memang tak kesah..sempoi nak mati die nih..memule kenal..aku hengat die sombong coz die punyela pendiam dalam kelas tak bertegur sape ngan kami yang ramai ramai ni..then yang watkan 1st impression aku burok kat die coz die budak mTd..haha...act..aku de la cinte monyet sakura ngan budak mtd dulu..then de kenangan pahit di situ lantas berazam mahu membenci budak mtd..tapi apekan daye..aku ni susah la nk bnci orang..dan si aiman ni pulak boleh sekpale ngan aku..ape lagi..lepak gegosip sane sini..tapi wa cakap la..disebabkan muke budak ni market..ramai tergila gilo kan budak ni..yang best nye..tgk muke die carik budak a.k.a mangse ntok menyiapkan report kimia n biology beliau..haha..


aaaa..ni pulak..basit...unik kan name die..die ni memang comel dan menjadi kegemaran lecturer..kalo da speak english..perghh..cam bertih jagung..disebabkan itu jua lah die tak pasal pasal di gelar mr rameshen junior..huahua..aku dengki gile ngan die nih..perghh..sebab pe...sebab...die lebeh bijak math dari aku...asek betul je..nak je aku cecepuk die..tapi pe nk buat..di sebabkan die cute..x sampai hati nak cepuk die..muahaha..btw basit..thanx yea blanje kitorang aiskrim time math genius..hee...


okeyh...zikang lagi..tapi bukan nk crite pasal zi kang..tetapi mahu cerita pasal empunya badan di sebelah zi kang..haizz...die nih sangat sangatla pemalu sampaikan tak ada gamba dia seorang..mamat yang sangat pemalu ni namanya hanis..selalu confius coz hanis ade due dalam praktikum tuh..satu hanis perempuan..dan seorang lagi ialah dia..hee..die ni senyap je dalam kelas..sampaila die berlakon jadik couple atiqah time class bi..sangat sweet..romantik jugak die nih..:)


hokey..itula die jejaka jejaka yang setia bersama gadis hayat 10 meneruskan perjuangan sehingga bergelarnya kami bekas student matriculation johor...
di sertakan jua ck iaitu che khairudin yang mnjadi mantan yang sedia menyupport kami dari jauh...

haha...kesengalannya teserlah..

papepon guys hayat 10..walaupun korang x havoc macam praktikum lain..tapi korang tetap best ngan keskemaan masing masing..yeah!!

lai lai lai..tengah bersemangat menaip nih..aku tahu kali ni entry panjang sket..korang jangan penat membaca..menuntut ilmu di suruh budaya tau..muahaha

mari semuee kita berkenalan ngan si gadis idaman hayat 10..mari mari...
disebabkan gurls ramai..mari kita amek photo secara pukal..muahaha


ha..perkenalkan...amy..aku..and cassie..pasal aku x payah la..muak sudah..tapi nak diceritakan pasal amy dan cassie nih..dorang ni always together..got 4flat bersama tapi mengapakah aku tidak?haizz...dorang nih sangat rajin sampaikan cassie time 1st sem..tutor kimia x buat langsung..huoo..otak memang x boley bla..orang yang sentiase datang awal kelas adelah kami..tapi bukan amy mase sem 2...haa...tdo eh amy...haha


ini pula nora dan atiqah..dorang ni memang kembar due..sokmo pakai baju warna same..pakai spect..pegi kelas pon sama...yang berdiri tuh nora..yang ngah kasih mengasihi tuh atiqah...yang bestnye budak berdua nih...dorang kalo nga gelabah...perghh..sakit prot tahan gelak..haha..kalo tahu ni..mampos aku..dorang sangat kelakar la..asek gado je..tapi sentiase je bersame..pelik aku..atiqah bersaing ngan basit untuk menjadi mr rameshan junior manakala nora pula bersaing ngan aku in math...wawa...ramai sungguh pesaing aku..btw..dorang ni tersangatlah gelabah..hehe...


hidayah dan hazlina...hurm..selalu berdua jugak...disebabkan dorang ni satu blok n satu floor ngan aku..so..rapat la kot..dorang ni rilek je..kot keje x siap rilek je..sempoi abes..tapi bile time lab report...kami mengadakan mesyuarat floor dimana berkumpol semuanya untuk dikongsikan bersama apa yang patot...hasilnya..haa...siapla report kami...haha..tapi yang aku plek tuh..jawapan boley same je..cemane tuh?=) hehe..yang bestnye bile dengar kak lin kita yang dari terengganu nih marah ataupon ghoyak..waa...kuar abes longhat die..syok syok...hidayah pulak ngan stok biskot x abes abes selalu je mengutamakan makan dari homeworknya..muahaha


haa..cik kiah berdua ni pulak senior kitorang yeh...memang serba purple kami..tapi x termasok aku sebab baru je semalamnye aku memakai baju purple..
kak yuna and kak farhah in da house..mempromotekan kereta siape hentah..mereka ini sangat rapat yeh sehinggakan sukar dipisahkan aku..haha..aku nih memg tade bakat nk jadi perosak rumah tangge orang..hee...
dorang nih da berada di matrik setahun lebih awal dari kami yang junior junior ni..ini kerana mereka menyertai program selama 2 tahun...mereka sangat sygkan matrik johor ini sehinggakan rupa mereka macam nak sambung je tahun ke-3...hee..jangan mara kak..


yang ni pulak pasangan yang ke brape ntah..haizz..ramai sungguh kembar di praktikum aku nih..yang cute mute bertudung coklat tuh namenye farahin...yang bertudung pinky tuh namenye ameera..dorang nih memang da pernah satu skola..so dats why la knape dorang sebegitu intim yeh..
sebut pasal farahin nih..aku ske tgk die sebab dia suka memperaksikan gelagat yang tidak dijangka...haha..klaka tu..die jua merangkap mr jeehad junior yakni mentor kami yang tersangatlah cute cm die..yang si ameera ini pula..punye la gile korea tahap nak mati..haha..ckp orang..aku pon same je..
btw..dorang ni jugak la selalu membantu aku membuat lab lab report yang panjang berjela jela..thanx korang!!



hoyehh...dari tadi asek sebok mereka berdua dan berpasangan..kali ni mereka bertiga..yeah!!
perkenalkan..dari kiri hanis yang selalu je confius namenya ngan hanis lelaki, yang tengah tuh mazni manakala yang tertunduk sopan tu adelah lina nadia..budak tiga serangkai ni sokmo bersama tapi pergi kelas asing asing yeh..dorang nih sangat sempoi...hanis ataupon nickname die orked nih mempunyai cita cita as a doc..aku doakan ko weh..msti boley punye..yang mazni ni plak..die ni unik wa cakap..dlm kuliah boleh pasang earfon dgr mp3 kat hp sony die tuh then buat muke fokus je dalam kuliah..lepas kuliah je boley cakap x pham sume..haha..bile result kuar nak gmpak je kan result..hampeh mazni.. heee...lina nadia pulak..aku ske tgk muke die.. unik..cm barbie doll..hee..sopan je..ayu je..tapi sekali masok air..ade saje jadi bahan dorang..


dari berdua, bertiga jadi apa salahnya berseorangan pula kan..muahaha...nama empunya badan ialah rugayah..org panggil die yaya..die sangat expert dalam subject kimia yeh..rajin..sume die..unfortunately..aku pernah gado ngan die pasal hal kecik je..sorry beb aku melontarkan kata kata kesat yang tidak sepatotnya dilontarkan...seribu keampunan patik mohon..hee....

 fara adiba merupakan gadis yang paling excited di antara kami.. seorang yang sangat berjaya tidak kenal erti malu mahupon malas untok bertanye jikalau ade kemusykilan..open minded...talkative.. kadang kadang best lepak ngan die ni just kadang kadang ade time time tuh aku merasekan die academic oriented..hee..tak tahula betol ke tak..dr pandangan aku la..tapi die okay sebenarnye..cun..pandai amek hati lecturer...=)


at last...ni la sahabat baik aku sepanjang di matrik..memang aku letak die last last kasi apit gitu..muahaha
siti zaharah empunya badan..budak yang berasal dari kota tinggi ini tersangat la banyak jasa dia kat aku..banyak tolong aku dalam subject bio...lab report kimia..kuiz kuiz..haha..so aku tlg la dia dalam subject math pula..
zara ni student yang paling bergaya dalam hayat 10 nih...dah la pandai bergaya..dia nih memang rajin tahap dewa buat notes yang cun cun cute mute..
untok para jejaka..dia sudah berpunya yea..hahah


disertakan jua foto bekas student hayat 10 yang tersangatla cute dan lagi cutenya lagi die akan menjadi nurse..cute cute..athirah..=)


k guys..aku da cerita habes pasal korang ni..forget me not bebeh..jangan lupe buat reunion nanti...
 

































 sampai sini saje guys..aku mintak maaf kalo terlajak kata mahupun terkasar bahasa pasal korang..keep in touch yeah!

4 comments:

Che Khairudin said...

wow....ni boleh dpt award the best blog of the year ni.....hahahahahaha

siTi aIsYaH bInti zAkaRia said...

biase je la ck..tq ye..

Lina Nadia said...

I loikeeee! Rindu weh, serious.
Nice job Ecah :)

siTi aIsYaH bInti zAkaRia said...

hehe...thanx support...meekaseh..