Saturday, January 1, 2011

mentally time...

asallamualaikum peeps...!
lamanya tak bertandang kat blog aku ni..bukan setakat bersawang..berhabuk..berdebu semua ada la.

sebelum aku merapu bagai..nak koba sket kek korang sumo...eden ni ha da abes annual kem..yang mental bagai nak mati tu..
sebenarnya..tak ada pun mental bagai nak mati seperti dipropagandakan oleh segolongan mereka yang berpengalaman...memang la ada masa akan rasa mental gila..tapi tak adalah mental sampai nak mati..hehe..by the way..aku enjoy dengan kem ni...cuci mate jap jom...


semangat semua..tak tahu lagi nanti kena hell cemana..


penat weh..


saya tak suka dicapture!


kata tak suka dicapture asal ko bukak jungle hat tu?=p


dengar dengan tekun..kang tak dengar arahan lain jadinya..


berani lintas la depan kitorang...!


sape berani nak cari pasal dengan kitorang?


penyucian dosa bak kata jurulatih..

sangat2 best la..setelah 2 weeks bertraining dan memantapkan stamina di markas palapes utm...diakhiri dengan berhutanan semuanya selama 5 hari di hutan panti kota tinggi..
aku rindu kota tinggi..kediaman aku time aku tahun 5 till form 1..air terjun die superb..
tapi kitorang tak jumpa pun air terjun time kem ni..anak sungai jumpa la..=p

melalui kem ni la baru tahu perangai skuad sendiri macamana..yang mana selalu pentingkan diri tu dah terserlah dah..yang mane selalu care..cepat panas baran..cool..semua boleh detect..tak lupa juga..yang mana gentlemen pun boleh kesan...ade satu scene..i pernah cair you..beliau sangat baik..selalu tolong skuad..haritu ade pernah kena hell..die je sanggup tolong i jadi wakil i untuk kena hell seorang..time tu i tak tahu lagi pasal tu..then bila skuad cerita..macam nak peluk je beliau..tapi tak boleh kan..bukan muhrim..=p..


kalau nak makan lebih 5 minit..balik umah..!rekod..3 minit je makan..haha


jangan ditegur..kitorang semua buat terapi muka..pakai mask..terbaik la lumpur lumpur di hutan panti tu..

dah berhutanan dan berperangan dengan agas agas hutan...time nak balik tu sempat melihat skuad inter dan skuad senior bertempur..terbaik la mereka..
by the way..paling kagum dengan senior la..hasil tangan mereka sangat kreatif..aku yang melihatnya terpana terkesima dan terpesona..sangat salute la pada mereka...!

masa balik tu..selalunye skuad junior riuh riuh belaka..but haritu..masuk je bus..semua senyap..haha..qada' tidur katanya..

say cheese..

kaki memang hancur la wa cakap lu..tangan tu kalau mak mertua tengok memang boleh jatuh saham and harga hantaran..haha..dan dan dan walaupun muka aku sehitam legam yang anda dapat lihat..akan aku usahakan untuk mencerahkan balik..aku tak kisah muka aku gelap..asalkan experience ni semua aku dapat..korang dapat ke?hoho..bak kata abang aku..koya sungguh..=p

aku sayang skuad aku..and starting to care them..PALAPES UTM BATCH 21..u all special like special our name is..betul ke ape aku tulis ni..?dalam bahasa kampung aku..korang mmg terbaik la sebagaimana gahnya nama batch kita...sama tak??

sebelum aku akhiri post ni..tak terlewat untuk aku wish HAPPY NEW YEAR to all..sem baru nak masuk dah..azam baru dah tertulis da..hah!ape azam korang yeh..?share sikit boleh?

and kepada silent reader yang menanti nanti aku update blog tu..sorry late hupdate..sumber foto baru dapat..then baru ade mood nak update..mood tahun baru lah katakan..and have a wonderfull 2011 peeps..=))

-aku adalah saya-
-berharap sangat tahun 2011 ini amat bermakna-

7 comments:

f a h y n h i s a m said...

woii2!! nak peluk2 anak bujang orang plak eh kau..hahahaha..ecah gataii..wakakakaka..takdela..gurau..ketawe macam nak rak aku bace..nice wei!

aisYahzaCk said...

haha..rasa macam nak peluk je..x dapat peluk pun..btw.hes very gentlemen la..keh3..

Mar Nilam said...

bestnya..dulu ada cita-cita nk jadi askar...tk semua orang ada moment mcm ni kn..

aisYahzaCk said...

yup2..ecah pun x pernah terfikir dapat pengalaman mcm ni..

ina said...

kui3
oleh krna ko mx komen,ak ngn baek at tlong kmen r ni ek... pape tkrang, tlbey, mx mahap mx ampun yek....
1. no doubt, ko mmg JAMBU!!! lgu gler nye jwang, mremang blu roma ak seyh!!! haha
2. blog ko ley r than cmey... hehe ak ngn ssah atnye admit... huhu
3. ak pom syang skuad ak... walopn ak x kcoh2 ngat (knon r hihi) tp still kte leh nmpk spe yg ape pnye attitude tyme kem dlu an... n ko 1 of da besh kowt...
4. hm... tataw pe yg ak mrapu n mrepek kt cni...
5. bdw, bout u're not hving any best fren yet, dun wori...
u dont hve to search 1 cz u'll be found by her/him... hrp2 her la ek... kui3
6. er....... tataw la.... errmmm.... dah kot... salam...
=p

aisYahzaCk said...

haha..lol ina..aku tayang muka ko kat blog aku tau..x suh ko komen pun..tapi bonus la ni ko komen.hehe...thanx drop by..

yayaaa said...

ecah,sape gentleman tuh?nk tahu nk tahu ! :)