Monday, June 28, 2010

reunion skpa batch 2003~26.06.2010

salam peeps..sabtu hari tu aku join reunion sekolah kebangsaan panglima adnan 2003..means that time tu umur aku baru je lepas satu dekat..aku lupa la darjah berapa..reunion bersama mereka mereka ini..cube cari mane aku..heeee..

4 arif

 5 arif

lama sudah tidak ketemu..hari itu adalah seorang sahabat yang organize reunion ini..program berkenaan start pada pukul 8 pagi yeh sehingga 8 malam..aku datang dlm kol 10 begitu namun tiada siapa yang kelihatan..hanya aku seorang dan jua beberapa pengunjung lain bermandi manda di pantai saujana port dickson..

yang bestnya..dorang datang nak dekat pukul 2 tghari..haha..anda sendiri bayangkan betapa tamannya hati aku waktu tu..still semangat nk jumpa makhluk makhluk yang pernah aku satu kelas di situ..

tade pe yang membuatkan adrenalin aku keluar time tu..hanyalah aktiviti bbq..lepak lepak yang sesama group..dan jua bermain tepung tepungan serta belon belonan airan..nasib baik la aku tak kene baling tepung time tuh..kalo tak..campur hati taman aku pagi tu..dengan hati taman bila kena tepung..ape jadi ya?hee..

overall...ok la..althoe aku agak sedikit dissapointed tatkala aku menolak ajakan ayah aku untuk shopping bersama yang hanya ayah aku boleh ajak weekend sahaja kerana ayah aku bekerja jauh ke kL..dan jua aku merasa berdosa terhadap ibuku kerana tidak menolong habis beliau menyiang ikan kerana aku telah dididik untuk menepati masa dan semangat menuju ke arah reunion..hambar..

papepon jumpa dengan kawan lama pastinya best walaupun aku menunjukkan reaksi yang tidak sebegitu ceria dan ditegur oleh aida sofea adakah aku pendiam dan dia sangatlah takut pada ku..hai aida..ko sorang je berkata demikian..haha

kawan seangkatan..

 hentah apa yang aku bebelkan kat blakang tuh..
fana, ain, sabrina serta adila..


 adila..jage ko kat utm nanti..


 wanted..ratu tepung..abes terputih melepak die aritu..


 mustaqim..zaki dan jua raf...


 model sambilan..

 menu kitorang..


 fana mendajalkan diri kuh..


 fana lagi serta hazirah


 aku lupe aku call sapa..
hazirah, aimi, sabrina, aida serta fana..


pasir pandai port dickson ni sangat nakal yeh..main masok masok dlm mata pula..


 aksi spontan dari prof syafiq serta zahir..
tarik layang layang khayalan..sangat berimaginasi yeh mereka..


 owh tidak..betapa gemuknya diri kuh!
ain shukor, afiqa, hazirah, sabrina, aida, atyra, fana, adila serta anak beruang mane ntah..=)


 here we go again..


fana serta sabrina..sabrina was our photographer that day..credit to sabrina..

walaupun masa abes tertera pada pukul 8 malam..tak sampai pun..kol 5 da abes da..

thanx to all.

and sorry for not being friendly that day..

-lagi berapa hari je lagi nak masok degree..
permudahkan urusanku ya Allah..-

Wednesday, June 23, 2010

aku sangat letih dan penat kerana si dia..

penatnya aku mengusahakan kau dari sebulan lepas..seminggu lepas..sehari lepas..sejam lepas...seminit lepas...tapi kau tak mahu bekerjasama dengan aku...di sebabkan asyik memikirkan kau..aku sangatlah penat dan tersangatlah letih...


mana la kau nyorok ni...

tak jumpa jumpa...

dah lah model lama...

tak compatible dengan peredaran zaman sekarang ni....

hurm..tatkala diri ini memerlukan dikau sangat sangat...

kau pula buat hal...

kau tak sayang aku ke...

hai si hencik printer...


siapa tahu cemana printer model (epson stylus c45) ni boleh compatible dengan windows 7? disebabkan ianya model lama..hencik printer nih tak mo print in the mood windows 7...cemana ni...sangat sangat perlukan printer sekarang ini...haizz..

Tuesday, June 22, 2010

pagi pagi membuatku terfikir sejenak..

-by haziq photographer-

melihatkan pokok pokok bunga ini di pagi hari membuatkan aku terfikir dan aku rasa bersyukur yang aku masih :
  • hidup lagi
  • boleh bagun pagi
  • boleh melihat keindahan alam ciptaan Ilahi
  • boleh melihat msg di inbox
  • boleh mengemas rumah
  • boleh melihat ibu dan ayah
  • boleh melayan comel ku
  • boleh lepak lepak tgk csi, online bagai
  • merasai satu perasaan iaitu bestnye tidur melebihi 8 jam sehari..

    walaupun aku merasakan yang aku  ni masihlah tak :
    • isi borang utm lagi..(selamber je rilek rilek)
    • jejak lagi utm..
    • balas jasa family especially parents
    • merasa barangan mahal
    • tengok cter adnan sempit, toy story, lagenda budak setan, dan apa apa sajalah cerita sepanjang setahun ni..da lama tak jejak wayang..owh~
    • pandai pandai bawak moto
    • ada gitar
    • ada kenangan yang best dengan member member..mana tak nya..asal nak kuar je tak jadi...haiz
       
      itu la yang bermain dalam kepala aku pagi tadi semasa aku keluar rumah untuk mengambil udara segar di halaman rumah ku...

      -manalah surat ni tak sampai sampai, posmen cuti kah?-

      Monday, June 21, 2010

      Happy happy happy..yeay!!


      Assalamualaikum peeps..lame sudah aku tak menjengah blog ni..walaupun tiade pembaca menemani..aku nak tulis juga..asalkan aku bahagia..
      actually da berkali aku tulis blog then jadi draft..pastu delete draft tu…tulis lagi..jadik draft lagi..delete lagi..sampai berpuluh puluh kali aku berbuat begitu dek kerana sungguh tiada mood mahu berblogging sejak dua menjak ni..mane tak nya..aku sungguh la tiada mood disebabkan mood aku spoiler abes dan teros burok..haizz..mood mood mood..aku sangat suka perkataan mood itu!
      Ini kerana…terbaru ye sahabat sahabat..aku telah mendapat berita gembira yang tersangat gumbira!!!astaghfirullah..ecah..mengucap ye..(excited nak mati…)
      Berita berita tu korang mesti da tahu da..mane tidaknya..di facebook aku sudah memulakan operasi mengucapkan jutaan trimas pada mereka yg berkenaan…dan berita itu adalah…
      tada... 
      Akhirnya..buat degree jua aku…aku nangis weh bile dapat nih..hati tisu la katakan..alhamdulillah aku bersyukur pada Allah atas kurniaan ini..aku ingatkan dah tak ada peluang dah nak sambung degree melihatkan result aku yang tak seberapa tuh..but then..maybe kali ini rezeki aku..pilihan pertama aku dalam upu..memang aku nak sangat sangat bende ni..dapat jua..kat university yang best pula tu..aku amat menyayanginya..oh universiti teknologi Malaysia(sebelum ni selalu je konfiuh dengan sama ada UTmalaysia ke UTmara..masa interview nasib baik hentam betul..)haha  
       
      Tak lama kemudian bila dapat tahu ramai dapat um,upm,ukm and usm..mulalah diri ini rasa low selow lownya..menjadi hamba tak bersyukur sekejap..but then bila ada senior utm yang mengatakan utm merupakan salah satu universiti yang termasuk dalam world ranking and menjadi universiti apex…serta merupakan universiti engineering terbaik di Malaysia..maka..wajahku bersinar kembali bak pearl dalam kerang…owh..aku bersyukur kepadaMu, ya Allah..aku sangat sayang akan uTm…oh~
      Gembiranya aku…tidak sangka aku dapat peluang ini..
      Gembiranya aku…melihat muka ibu dan ayah aku senang hati..
      Gembiranya aku…dapat shopping barangan dengan semangat ayah yang happy..
      Gembiranya aku…berpeluang untuk menaikkan taraf ibu bapa ku di mata sedare sepapat yang di "KASIHI"..
      Gembiranya aku…kerana Allah masih mendengar ritihan hati ini…
      Gembiranya aku…aku masih hidup sampai hari ini..
      Doakan aku yeh sahabat sahabat..alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah…
      -bodek abg sulung blanje snickers converse,
      please bro..jgn kdekot kt adikmu ini..berharap =)-
       

      Sunday, June 13, 2010

      mendirikan masjid sudah..:P


      murni : siti jom main sama sama nak?
      siti : murni nak main ape?
      murni : mainlah kejar kejar ke..sep sep ke..1 2 juz ke...buaian ke..tumbuk tumbuk ke..
      siti : jom main buaian je la..
      murni : jom!!!!!bestnya!!

      tidak lama kemudian...
      murni : sob sob sob...tak mo la siti...sakitlah...
      siti : la...tadi kata nak main...jom la main...
      murni : tak mo la..maakkkkk!!!!!!

      balik je rumah...

      ayah : siti..!kau buat apa dengan murni tuh sampai melalak lalak si murni tuh?!
       siti : bukan buat apa pun..main tumbuk tumbuk je...

      maka berakhir la dialog berkenaan dan bermula lah sesi hukuman...adeh..sakit sekali tatkala hanger dan tali pinggang hinggap di badan aku...

      mesti korang nak tahu kan dialog siapakah diatas tuh?haa..kalau korang mahu tahu...itu la terjadi pada aku beberape tahun dahulu..rasanya..13 tahun dulu kot...perkenalkan..siti itu adalah aku..haha..kampung sungguh la...dan murni itu adalah anak saudara kepada jiran aku..

      kitorang bermain bersama..cuma pada hari itu aku agak agresif lantas menumbuk dia habis habisan..tak tahu la aku marahkan siapa..dendam dengan siapa..yang pasti..aku melepaskan geram aku kepada si murni itu...kejam tak aku?hehe..

      yang pastinya itu adalah kenangan aku masa kecik..haa..korang ada ke kenangan macam tuh?tak ada kan..aku tahu korang semua baik baik belaka dan hanya melakukan aksi aksi yang diluluskan sirim..tapi aku tak..boleh pergi belasah jiran aku nih..

      pejam celik pejam celik..dah 19 tahun dah kami..tapi selepas kejadian tuh aku tak jumpa dia lagi..trauma kot..haha..tak tahula rupanya bagaimana..suara dia..ketinggian dia..keperibadian dia..ececeh...macam terkenang kan bakal husband pulak aku nih..

      semasa aku menemankan ibuku menyiram pokok di halaman..

      mak : siti..nak tahu tak murni nak kahwin?
      siti : hah?biar betik..betul ke mak..
      mak : haah..mak pun terperanjat jugak dengar..dah dia nak kahwin..jodoh dia kot..
      siti : hissh...rugi je..kalo siti la..sepuluh  tahun lagi baru fikir nak kahwin..
      mak : ala..biarkan je la..


      fusyoo..tidak aku sangka rakan sepermainan aku dulu.. dah mendirikan rumah tangga..hari khamis lepas merupakan hari persandingan dia tapi aku ada sedikit terkilan sebab tidak dapat hadir hari bahagianya bersama insan yang tercinta..sebab jauh meh..dia buat majlis tuh kat pahang..aku kat negeri sembilan darul khusus..then dia buat hari kerja...mana aku mahu raba kereta...

      bila terkenang punye terkenang..hati ni mula la berdetik dan terdetik...awalnya dia kahwin..kalau aku la..tidak mahu la menghancurkan masa hadapan aku dengan perkahwinan..

      korang mesti marah kan aku berkata demikian..tapi pedulik hape aku..haha..cuba korang fikir eh..zaman sekarang ni kalau tiada academic..memang susah kerana academic la mampu mengubah segalanya..kalau tiada academic..in case la dah kahwin but then boleh tercerai pulak kan..anak dah berempat berlima..lelaki zaman sekarang ni RAMAI pula tuh yang melepaskan tangan bagai melepaskan batuk di tangga lowyat..yang mengelat nafkahnya la..yang membenci anaknya lah..apakah itu semua?so kalau nak kahwin pun..sekurang kurang nya kena la ada academic maybe diploma atau ijazah?

      hari tuh baru aku pergi econsave..bajet nak beli barang dapur murah lah di situ..lepas tu boleh terpandang pulak satu corner nih..susu bayi meh...satu tin yang semput semput je saiznya..harge dia rm70+...haa..telan air liur je la..punya mahal satu tin tuh..tu belom lagi round corner pampers baby..ntah berapa pulak kosnya..blom lagi syampoo anakku..losyen losyen..minyak angin bagai..no wonder la banyak pembuangan bayi zaman sekarang...
       
      sekejap tadi pula baru aku tolong ayah aku iron baju untuk stok seminggu..lima pasang tuh..haizz dalam hati nih selalu merungut..kenapa lah perempuan kena buat semua ini?diorang senang je..nak makan apa..mak tolong masakkan..nak buat apa apa..mak tolong..semua mak..so then aku membahagikan kerja dengan mak aku dan selalu je aku panas hati dengan golongan lelaki nih..sampailah satu hari tu...

      aku : senang je kan jadi lelaki..arah itu..arah ini...penat la jadi perempuan..
      mr haziQ* : kau tak boleh cakap camtuh...tu semua tanggungjawab seorang perempuan..buat je la..

      terus aku tidak berkata apa apa..dan menerimanya dengan hati terbuka..lepas tu hati ini terdetik dan berdetik lagi..teringat kata kata seseorang yang bahawa lelaki hidup senang di atas muka bumi namun di akhirat susah kerana selalu mengabaikan tanggugjawabnya..perempuan hidup susah sedikit di atas muka bumi kerana di akhirat nanti kelak senang kerana tanggungjawabnya pada suami sahaja..so kena la berbakti pada lelaki yang bergelar suami ye sahabat sahabat semua..haha..untung beb jadi perempuan ni sebenarnya..

      sambung pasal cerita iron baju tuh..bukan ironman eh..then terfikir..mampu ke aku nak layan suami aku pada saat ini?saat tatkala banyak kerja kerja dapur mak aku je yang buat..masak pon tak master lagi..kene iron baju..kene masak..kene kemas rumah..asyik bekerja saja mak aku ni..tak rehat langsung..aku pulak boleh duduk lepak lepak, online..layan korean movie..menolong bila tengok mak banyak sangat buat kerja..haha..anak apa aku ni..ish3..eeh..aku masak jugak eh..jangan pandang sebelah mata..setakat buat kek celah jari je..tapi takkan nak makan kek hari hari kan..haha..bersediakah aku menjadi dan menggalas tanggungjawab si isteri?jawapannya tidak sama sekali..silap silap ade periuk melayang bak uFo di rumah kalau masak pon tak master lagi..muahaha..

      hmm..aku ni berkata kata je tapi takut jugak la..terkena pada diri sendiri kahwin awal nih...aku kalau boleh..nak kahwin lambat sket...around 30 tahun ke..tapi hasrat aku itu dibantah sekeras kerasnya oleh mak terchenta kerana mengatakan umur sedemikian tidak berapa subur..haha...so diawalkan sedikit..maybe 27 tahun..itupun mak aku kurang bersetuju namun setelah dipujuk...

      mak..kena la kejar cita cita dulu..belajar dulu..tunggu diri sendiri dah stabil..nak beli kereta..nak belikan mak ayah kerusi ogawa..then baru kahwin..lepas tu nanti siti nak kahwin tolong carikkan eh..nak jadi cam mak ayah..kahwin atur ni kekal..dah dekat 24 tahun tu still together..

      aah ko..carik sendiri..mak tak ada nak pilihkan untuk ko...

      uwaaaa....mak ni....

      haizzz...itu la perbualan di antara ibu dan anak gadisnya cute miut cam aku...er..tu mmg aku pon..hee...
      susah nak cari lelaki yang baik zaman sekarang ni..apa apa pun..tunggu je la..biar masa yang menentukan..aku nak tunggu salah seorang imam muda masok meminang diri ini...haha..layak ke aku nih untuk mereka?

      eeh...apehal ni cerita pasal nak cari husband..tersempang nih..kena belajar dulu...tak ada academic nescaya anda akan merana..doakan aku ye sahabat sahabat semua aku dapat U yang aku nak dan course yang aku nak....

      by the way..tahniah kepada sahabat sepermainan ku yang bernama murni kerana anda telah mendirikan rumah tangga..moga kekal bahagia...


      *abg sulong aku yang sangat garang..

      p/s: jangan korang berani berani nak panggil aku siti..itu hanya panggilan di rumah ye..haha



      Tuesday, June 8, 2010

      matrik life 2

      hayat 10 adalah kelas ataupun praktikum aku sepanjang aku menghabiskan sisa sisa kehidupan bagi meneruskan perjuangan di matrikulasi johor..

      so kali ni nk bercerita skit pasal dorang one by one kasi kupas dan hurai salah silah mereka mahupon karakter n perangai mereka sepanjang berada di sisi aku...

      terlebih dulu..salam peeps..waa..lama sudah aku tidak menjengah ke blog ni untuk menguPdate..sesungguhnya..jiwa ku berkecamuk mahupun penuh dengan rasa tidak senang hati lantas menghindarkan mood mood untuk berblog...
      kali ni bagi memenuhi permintaan saddam yang merangkap salah seorang penghuni hayat 10,aku bersengkang mate menaip keyboard untuk menceritakan lebih lanjut pasal hayat 10...pe lagi saddam..aku tak kira...pas ni blanje aku...

      nak dijadikan cerita, menjadi favourite aku membuat andaian dan juga pemerhatian atas karakter seseorang kerana itu adalah salah satu hobi aku..yang pastinya..ramai sungguh takut ngan hobi tak berfaedah aku ni..=)



      yeah..itu dia..rakan seperjuangan sepanjang berada di matrik..masing masing membuat gaye tersendiri tatkala dslr yang beribu ribu harganya memainkan peranan untuk mengapture event nih..ni time kitorang amek gamba kelas..haha..macam budak sekolah gitu...

       
       hooyey..semue ade...:)


      sia zikang,saddam,aiman,basit,ck dan juga hanis merupakan jejaka hayat 10..manakala hayat 10 diterangi dan dihiasi dengan beberapa gadis yang pastinya melebihi bilangan lelaki..antaranya mazni,lina,hanis,fara adiba,yaya,farahin,ameera,hazlina,cassie,amy khoo,hidayah,kak yuna,kak farha, nora,atiqah,aisyah(aku) serta atirah menghuhakan lagi suasana..

      tapi ade due orang yang keluar matrik sebab menerima tawaran yang lebih baik iaitu ck dan atirah..walau apepon..dorang tetap di hati kami..miss u bebeh!!

       hah..ini la jejaka gantang yang tak brape havoc and boley dikatakan skema gile menerajui praktikum hayat 10 nih...


      let me intro it with sia zikang...the only one chinese guy in hayat 10..our monitor..dia punya otak..mak aih..sampaikan berbalah dengan lecturer tuh...result die memang tak boley bla la kan..sokmo 4 flat je...yang penting..dia la guy chinese yang paling sporting pernah aku kenal sepanjang hidop ni..maybe ramai chinese yang kedekot ilmu sket..tapi ngan mamat ni..perghh...siap carikkan info tmbahan untuk kitorg supaye kitorang boley dapat banyak info..tulisan die lawa gile..and tulis macam lipas kudong..sangat pantas...btw..guy ni la mnjadi rebutan aku ngan kak farha semasa kitorang wat research bi..keje ngan die sangat best..senang bekerjasama..saranghe zi kang!


      okey..dari chinese..mari kite perkenalkan seorang mamat ni..die la beriya-iya suh aku update blog pasal hayat 10 nih...saddam hussin..bukan saddam yang ade bom tu eh..
      first impression tgk si saddam ni macam mamak sebab die gegelap sket..then sekali die cakap cina pulak ngan zi kang..lepastu bertmbah pelik..die nih masok kelas agama islam pulak..haih?mamat ni biar betol..da selidik pe sume..laa..orang islam upenye..tapi kalo da speak chinese...tak pandang kiri kanan..aku pun tak pham pe yang die cakap..yang pastinye,,die nih same ngan aku..kureng sket ngan subject bio..bile kuiz je mule la aku n die menggelabah cari geng pro bio..ngan die..aiman la jadik mangsenye..haha


      allrite..ni la mangse saddam ye bila subject bio..aiman namenye..memang kene ngan die..aiman memang tak kesah..sempoi nak mati die nih..memule kenal..aku hengat die sombong coz die punyela pendiam dalam kelas tak bertegur sape ngan kami yang ramai ramai ni..then yang watkan 1st impression aku burok kat die coz die budak mTd..haha...act..aku de la cinte monyet sakura ngan budak mtd dulu..then de kenangan pahit di situ lantas berazam mahu membenci budak mtd..tapi apekan daye..aku ni susah la nk bnci orang..dan si aiman ni pulak boleh sekpale ngan aku..ape lagi..lepak gegosip sane sini..tapi wa cakap la..disebabkan muke budak ni market..ramai tergila gilo kan budak ni..yang best nye..tgk muke die carik budak a.k.a mangse ntok menyiapkan report kimia n biology beliau..haha..


      aaaa..ni pulak..basit...unik kan name die..die ni memang comel dan menjadi kegemaran lecturer..kalo da speak english..perghh..cam bertih jagung..disebabkan itu jua lah die tak pasal pasal di gelar mr rameshen junior..huahua..aku dengki gile ngan die nih..perghh..sebab pe...sebab...die lebeh bijak math dari aku...asek betul je..nak je aku cecepuk die..tapi pe nk buat..di sebabkan die cute..x sampai hati nak cepuk die..muahaha..btw basit..thanx yea blanje kitorang aiskrim time math genius..hee...


      okeyh...zikang lagi..tapi bukan nk crite pasal zi kang..tetapi mahu cerita pasal empunya badan di sebelah zi kang..haizz...die nih sangat sangatla pemalu sampaikan tak ada gamba dia seorang..mamat yang sangat pemalu ni namanya hanis..selalu confius coz hanis ade due dalam praktikum tuh..satu hanis perempuan..dan seorang lagi ialah dia..hee..die ni senyap je dalam kelas..sampaila die berlakon jadik couple atiqah time class bi..sangat sweet..romantik jugak die nih..:)


      hokey..itula die jejaka jejaka yang setia bersama gadis hayat 10 meneruskan perjuangan sehingga bergelarnya kami bekas student matriculation johor...
      di sertakan jua ck iaitu che khairudin yang mnjadi mantan yang sedia menyupport kami dari jauh...

      haha...kesengalannya teserlah..

      papepon guys hayat 10..walaupun korang x havoc macam praktikum lain..tapi korang tetap best ngan keskemaan masing masing..yeah!!

      lai lai lai..tengah bersemangat menaip nih..aku tahu kali ni entry panjang sket..korang jangan penat membaca..menuntut ilmu di suruh budaya tau..muahaha

      mari semuee kita berkenalan ngan si gadis idaman hayat 10..mari mari...
      disebabkan gurls ramai..mari kita amek photo secara pukal..muahaha


      ha..perkenalkan...amy..aku..and cassie..pasal aku x payah la..muak sudah..tapi nak diceritakan pasal amy dan cassie nih..dorang ni always together..got 4flat bersama tapi mengapakah aku tidak?haizz...dorang nih sangat rajin sampaikan cassie time 1st sem..tutor kimia x buat langsung..huoo..otak memang x boley bla..orang yang sentiase datang awal kelas adelah kami..tapi bukan amy mase sem 2...haa...tdo eh amy...haha


      ini pula nora dan atiqah..dorang ni memang kembar due..sokmo pakai baju warna same..pakai spect..pegi kelas pon sama...yang berdiri tuh nora..yang ngah kasih mengasihi tuh atiqah...yang bestnye budak berdua nih...dorang kalo nga gelabah...perghh..sakit prot tahan gelak..haha..kalo tahu ni..mampos aku..dorang sangat kelakar la..asek gado je..tapi sentiase je bersame..pelik aku..atiqah bersaing ngan basit untuk menjadi mr rameshan junior manakala nora pula bersaing ngan aku in math...wawa...ramai sungguh pesaing aku..btw..dorang ni tersangatlah gelabah..hehe...


      hidayah dan hazlina...hurm..selalu berdua jugak...disebabkan dorang ni satu blok n satu floor ngan aku..so..rapat la kot..dorang ni rilek je..kot keje x siap rilek je..sempoi abes..tapi bile time lab report...kami mengadakan mesyuarat floor dimana berkumpol semuanya untuk dikongsikan bersama apa yang patot...hasilnya..haa...siapla report kami...haha..tapi yang aku plek tuh..jawapan boley same je..cemane tuh?=) hehe..yang bestnye bile dengar kak lin kita yang dari terengganu nih marah ataupon ghoyak..waa...kuar abes longhat die..syok syok...hidayah pulak ngan stok biskot x abes abes selalu je mengutamakan makan dari homeworknya..muahaha


      haa..cik kiah berdua ni pulak senior kitorang yeh...memang serba purple kami..tapi x termasok aku sebab baru je semalamnye aku memakai baju purple..
      kak yuna and kak farhah in da house..mempromotekan kereta siape hentah..mereka ini sangat rapat yeh sehinggakan sukar dipisahkan aku..haha..aku nih memg tade bakat nk jadi perosak rumah tangge orang..hee...
      dorang nih da berada di matrik setahun lebih awal dari kami yang junior junior ni..ini kerana mereka menyertai program selama 2 tahun...mereka sangat sygkan matrik johor ini sehinggakan rupa mereka macam nak sambung je tahun ke-3...hee..jangan mara kak..


      yang ni pulak pasangan yang ke brape ntah..haizz..ramai sungguh kembar di praktikum aku nih..yang cute mute bertudung coklat tuh namenye farahin...yang bertudung pinky tuh namenye ameera..dorang nih memang da pernah satu skola..so dats why la knape dorang sebegitu intim yeh..
      sebut pasal farahin nih..aku ske tgk die sebab dia suka memperaksikan gelagat yang tidak dijangka...haha..klaka tu..die jua merangkap mr jeehad junior yakni mentor kami yang tersangatlah cute cm die..yang si ameera ini pula..punye la gile korea tahap nak mati..haha..ckp orang..aku pon same je..
      btw..dorang ni jugak la selalu membantu aku membuat lab lab report yang panjang berjela jela..thanx korang!!



      hoyehh...dari tadi asek sebok mereka berdua dan berpasangan..kali ni mereka bertiga..yeah!!
      perkenalkan..dari kiri hanis yang selalu je confius namenya ngan hanis lelaki, yang tengah tuh mazni manakala yang tertunduk sopan tu adelah lina nadia..budak tiga serangkai ni sokmo bersama tapi pergi kelas asing asing yeh..dorang nih sangat sempoi...hanis ataupon nickname die orked nih mempunyai cita cita as a doc..aku doakan ko weh..msti boley punye..yang mazni ni plak..die ni unik wa cakap..dlm kuliah boleh pasang earfon dgr mp3 kat hp sony die tuh then buat muke fokus je dalam kuliah..lepas kuliah je boley cakap x pham sume..haha..bile result kuar nak gmpak je kan result..hampeh mazni.. heee...lina nadia pulak..aku ske tgk muke die.. unik..cm barbie doll..hee..sopan je..ayu je..tapi sekali masok air..ade saje jadi bahan dorang..


      dari berdua, bertiga jadi apa salahnya berseorangan pula kan..muahaha...nama empunya badan ialah rugayah..org panggil die yaya..die sangat expert dalam subject kimia yeh..rajin..sume die..unfortunately..aku pernah gado ngan die pasal hal kecik je..sorry beb aku melontarkan kata kata kesat yang tidak sepatotnya dilontarkan...seribu keampunan patik mohon..hee....

       fara adiba merupakan gadis yang paling excited di antara kami.. seorang yang sangat berjaya tidak kenal erti malu mahupon malas untok bertanye jikalau ade kemusykilan..open minded...talkative.. kadang kadang best lepak ngan die ni just kadang kadang ade time time tuh aku merasekan die academic oriented..hee..tak tahula betol ke tak..dr pandangan aku la..tapi die okay sebenarnye..cun..pandai amek hati lecturer...=)


      at last...ni la sahabat baik aku sepanjang di matrik..memang aku letak die last last kasi apit gitu..muahaha
      siti zaharah empunya badan..budak yang berasal dari kota tinggi ini tersangat la banyak jasa dia kat aku..banyak tolong aku dalam subject bio...lab report kimia..kuiz kuiz..haha..so aku tlg la dia dalam subject math pula..
      zara ni student yang paling bergaya dalam hayat 10 nih...dah la pandai bergaya..dia nih memang rajin tahap dewa buat notes yang cun cun cute mute..
      untok para jejaka..dia sudah berpunya yea..hahah


      disertakan jua foto bekas student hayat 10 yang tersangatla cute dan lagi cutenya lagi die akan menjadi nurse..cute cute..athirah..=)


      k guys..aku da cerita habes pasal korang ni..forget me not bebeh..jangan lupe buat reunion nanti...
       

































       sampai sini saje guys..aku mintak maaf kalo terlajak kata mahupun terkasar bahasa pasal korang..keep in touch yeah!