Sunday, July 25, 2010

kabutnya..

semalam aku teros tidur tanpa memikirkan apa apa..pagi tu pula aku meneruskan rutin harian seperti mandi manda..bangun awal sedikit untuk pergi berjuang interview palapes...dengan semangat dan mengharapkan angin pagi dapat melibas muka aku tatkala aku menaiki trak palapes sebentar je lagi nak sampai..

kemudian..terserempak la dengan rakan seperjuangan palapes yang tetiba mengatakan tidak mahu menyertai palapes..bertanyakan mengapa dan kenapa..kemudian panjang lebar berceloteh menerangkannya..

sedikit sebanyak mempengaruhi keputusan aku pada pagi tadi..and aku terus membuat keputusan tanpa memikirkan apa apa..

i am not going to the palapes..then rilek2..lepak2..online2..sekali mak msg..aku reply la dan mengatakan tak pergi interview tu..apa lagi..tros ayahanda terchenta call..amik ko..kene brainwash meh aku..hurm..aku memang teruk dari segi membuat keputusan..percakapan ayah itu ada betulnya..namun terkecil hati juga la..ada unsur unsur memaksa disitu..aku redah..sesungguhnya..aku dibawah tanggungjawab parents..jadi seharusnya..keputusan mesti la sehala dengan parents..

nenangis aku memakai baju kurung..nenangis aku menelefon sahabat seperjuangan palapes yang sorang lagi tu tanya dah pergi ke blom..aku bernasib baik la dekat dengan tempat taxi..dah kena tinggal dengan trak..tak kan nak jalan kaki kot..jauh tu markas palapes..

interview berjalan macam biasa..cuma kepelikan sedikit..stap2 hari tu begitu bermurah hati mencurahkan senyuman dan sedikit sebanyak memberi nasihat kepada kami..kalau tak..memang kena tengking je..tak pun kena makan kertas..haha

selepas habis sesi interview tersebut..kitorang pon balik la berjalan kaki kerana mempunyai masalah trak time tu..kalau tak..boleh je pusing satu utm naik trak..haizzz...

dalam perjalanan tu..mereka semua huha huha belaka dengan loghat masing masing yang kadang kadang sukar untuk aku memahaminya..dan aku rasa tidaklah rugi aku pergi interview itu..bersemangat kembali..

so..nanti korang tgk la muka aku yang seakan akan sama je warna tar jalan yeh..hoho..berkhidmat untuk negara!!

satu hari nanti..insyaAllah..

so gayanya dah macam decide amik palapes je kan..yang fotokreatif tu..aku tolak tepi dahulu..kalau ada kelapangan pergi..kalau tak..palapes je la..haha...

kalau dapat palapes kene pindah kolej..jauh pulak tu dengan fakulti..ada juga bagitahu keadaan tu pada ayah...and kena libas balik..kalau orang lain boleh kenapa kau tak boleh...haizz...nak beli kereta mustahil..nak beli moto..mustahil gak..aku rasa nak beli basikal la..ada sesape yang nak jual basikal dia kat aku?anyone?

k la peeps..cukupla sampai sini je..aku rasa korang pon dah naik menyampah pasal palapes je tak habis habis..nak buat cemana..aku suka berkongsi..hee..kalau korang tak mahu baca..terpulang..tiada paksaan..isnin ni result interview keluar..kalau ada rezeki adalah..

p/s: aku memang rasa tak nak balik umah je skang ni..nak duduk utm lelama..=)


Thursday, July 22, 2010

fotokreatif ke palapes?

  cuba korang cari dimana kah daku~

salam peeps..lama sudah tidak bersua di blog ni..aku telah mengabaikan tanggungjawab aku sebagai blogger ye buat sementara waktu dek kebizian yang terlampau..

hurm..sudah puas ku bertanyakan kepada sahabat sahabat..kaum kerabat akan pilihan aku ini..fotokreatif ke atau palapes..

memang fotokreatif lagi best...
tapi pengalaman tentera tu bukan semua orang dapat merasainya..

memang fotokreatif tu best...
tapi dengan cara menyertai palapes aku dapat berbakti dan menunjukkan semangat patriotisme pada negara..

memang fotokreatif tu best...
tapi barang barang free dari palapes cukup meggugat imanku lebih lebih lagi seluar celorengnya..

macam mana ni..
okeh..kite vice versa pula..

memang palapes best..
tapi fotokreatif memupuk persaudaraan kerana mereka mengamalkan cara bekerja dalam keluarga..

memang palapes best..
tapi bukan senang nak dapat kursus kursus fotografi percuma..hanya menyertai fotokreatif je la dapat kursus percuma ini..

memang palapes best..
tapi dengan menyertai fotokreatif aku dapat menaikkan market aku..bak kata abang aku..guy skang cari fotografer perempuan je..stylo..haha..betul ke?

so tolong la sahabat sahabat sekalian..aku perlukan bancian serta sokongan korang..really need it..

aku bukan tak mo ambil kedua duanya sekali..tapi kedua dua aktiviti atau persatuan ini memerlukan fully commitment..waa..sangat tidak suka buat pilihan...bantuin hambaMu ini ya Allah..


p/s: kepada bro kfk..saya meminta kebenaran untuk mengpublishkan gambar ramah mesra kfk ye..da ambil dulu baru minta kebenaran..sory senior!!

Sunday, July 11, 2010

environment baru..semuanya baru...

salam peeps..mari mari kita menghupdate belog yeh...aku malas nak letak mukadimah panjang panjang kerana aku rasa for sure korang akan kutuk aku merepek..=P

bagi mereka yang follow belog aku dari awal..yang silent readers tu..mekasih aku ucapkan walaupun aku tak ada lah banyak reader cam org lain punye blog..ayooo..tengok..merajuk sudah empunya blog ni..aku tak tahu~

so kali ni..aku nak cerita la sedikit sebanyak pasal kehidupan aku sebagai mahasiswa di utm...


ini la perkampungan baru aku..bapak besar utm ni..sesat barat jugak la masa memula dulu..berani tahap mati tak bawa peta..tapi sejak kejadian tu..nak g kelas pun bawa peta..dah macam peneroka dah masing masing tu bawak peta sana sini..


 peta secara ringkas..

standard la kalau students baru masok ada orientasi..tapi kali ini..bukan pelajar yeh..digantikan dengan mahasiswa dan bukan minggu orientasi tapi minggu transformasi mahasiswa..acewah..glamour gitu...

ini adalah sahabat sahabat baru yang sudi berkawan dengan aku yang cerewet tahap dewa ni..










tak habis habis promote kipas putih dia tu..

 kantoi time ceramah sume tdo..gila berani bebudak ni..depan orang atasan mereka berpelakuan begini..

 tidur saja..

kerusi menanti tuannya..



pape pun memang utm adalah universiti yang paling best ar..selain researh universiti..universiti ini la yang aku rasa semua orang atasan dia faham akan students nya..sayang utm lebih la!!

ini pula bersama krew krew yang gile sporting..

 akak ni sangat kelakar..haha..


 mereka terbaik!

 aku lupa pula snap picture bukan record video..haha

 akak yang sentiasa bawak mahasiswa ke pusat kesihatan..

 senior..

ketua operasi yang tersayang..

last but not least aku bangga menjadi sebahagian warga utm...



thanx Allah..aku bersyukur padamu...permudahkan jua hidupku agar ku terus cemerlang sebagai hambaMu, ya Allah..




kenapa lah mutu gamba tak begitu baik..haizz..kene beli dslr kah?=P

Friday, July 2, 2010

aku pergi seketika

esok...
aku memulakan perjalanan..

esok...
aku memulakan perjuangan..

esok...
aku ditinggalkan bersendirian....

esok...
aku tidur bersendirian..

esok..
aku bersama baru baru punya teman...

esok...
aku pergi jauh ke selatan...


doakan aku yeh...korg doakan aku..aku doakan korang..win win situation..

bye bye port dickson..hye hye skudai..

=)