Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday #5

assalamualaikum peeps... :)

daniel and mia.. :)


Thursday, November 3, 2011

alhamdulillah..second time.. :)

assalamualaikum peeps..bersawang sudah blog ini..persetankan itu semua..

mahu memberitahu.. 

aku menang ni..bukan semua yeh..satu je..hehe..bukan sesenang nak dapat hadiah dari kak nanad kita ni..really thanx my dear..terharu sesangat.. :)


tak sabar nak berpindah tangan..dapat aura blog kuning..biar update selalu..ni tak, bila ada cuti sikit barulah nak terhegeh hegeh menaip segala..

kalau dulu dapat kad raya, sekarang dapat itik..cute cute cute.. !

esok balik umoh..yeehaa.. :)

-walaupun sem ni sangat besar cabarannya, tapi tetap dipermudahkan urusan..alhamdulillah.. -

Wednesday, September 21, 2011

Wordless Wednesday #4

assalamualaikum dan selamat sejahtera peeps.. :)


-sem ni menjadikan aku makin tabah..alhamdulillah.. :)-

GIVEAWAY BLOG ITIK KUNING

assalamualaikum peeps..
kali ni tertarik dengan giveaway anjuran kak nanad kita..

klik kalau berminat..hadiah superb beb..

selamat hari jadi kak nanad..semoga dipanjangkan umur..dimurahkan rezeki..dibanjiri itik kuning dengan banyaknya..supposely ecah kena bagi nanad hadiah, tapi kali ni nanad dah produce itik dengan jayanya..so nak seekor..hehe..semoga suksess selalu.. :)

hadiah superb haruslah dikongsi bersama.. :)

bila tengok giveaway blog itik kuning ni..terus update blog..kuat sungguh auranya.. :)


Saturday, August 27, 2011

selamat hari raya aidilfitri kawan kawan.. :)

assalamualaikum peeps..
nak ucapkan selamat hari raya dan juga hari kemerdekaan Malaysia pada kawan kawan..

Skuad Gambate'21 PALAPES UTM
PK serta PKW PALAPES diseluruh Malaysia
UTM Blogger
1SSM UTM
serta semua sahabat yang pernah mengenali aku sepanjang hidup aku dua dekad ni.. :)
segala kesilapan, kekhilafan ku pohonkan kemaafan..


Thursday, August 25, 2011

alhamdulillah.. :)

assalamualaikum..

hari tu sesaja join GA xamreenaxeer..tak sangka pulak menang..saguhati pun dah memadai..so dapat lah doodle ni.. 

 doodle saguhati
dan juga..

kad raya dari xamreenaxeer ARTWORK..

bagi pemenang yang lain..tahniah.. :)
nak buat kenduri je rasa..haha

desktop backgroud

assalamualaikum peeps..
tadi berblog walking..sarjan keroro suh share desktop background..
tapi aku use lappy..so lappy background..sama tak..? :)


klik untuk tumbesaran..

aku ada 5 picture background act yang akan bertukar tukar setiap 15 minit..tapi aku pick 2 je lah..
ni baru yang dikemaskini sebulan yang lepas..kalau tak mmg berlambak shortcut, folder sampai tak nampak dah dengan jelas dekstop background..

best juga share share ni..
tadelah bak kata zuhdi salam perantauan je..haha

-patah pinggang buat biskut raya.. :)-

Wednesday, August 24, 2011

Wordless Wednesday #3

assalamualaikum peeps..

klik utk lihat cicak dibelakang sana!


Tuesday, August 23, 2011

kenangan bersama kad raya kero kero

meh klik ini header..terbaik!

mari mengimbau kembali zaman nostalgia kad raya bersama alien kero kero..hehe

bukan nak masuk bakul angkat sendiri tapi sejak sekolah rendah aku start hantar kad raya dalam setahun tu mesti dalam 30 kad..tradisi ni aku teruskan sampai lah aku sekolah menengah..

aku stop hantar kad raya sebanyak jumlah diatas atas kesedaran yang aku ni rajin menghantar..dapatnya tidak..tacink punya pasal..aku stop hantar kad raya, tapi bukanlah stop terus..stop dari menghantar 30 kad menjadi 6 kad tahun ni.last year satu je. :)

tidaklah aku tidak dapat langsung..ada jugak yang masih ingat aku..tapi ade jugak yang kena paksa hantar kad kat aku..HAHA!

 aku menyimpan semua kad raya yang aku dapat sejak aku sekolah rendah lagi dlm uzumaki naruto aku..

untuk alien, aku selongkar balik fail-fail lama aku..haha

 koleksi kad raya..

 saje amek gambar banyak kali..nk promote header alien..haha

aku tak tahu lah aku cute ke tak dulu..tapi terbukti pada ayat kad hijau last sekali..klik untuk tumbesaran gajah.. :)

kalau dulu sampai ke US, ke Bahrain aku hantar kad raya..sekarang ni aku prefer untuk menghantar kad pada sahabat handai yang rapat.sebab yang rapat tu la aku selalu ter.. ter.. bagai..terkutuk la..terumpat lah.. :)

itupun aku hantar senyap senyap kat dorang..buat surprise sikit..hehe

sekarang ni dah tade dah aku nak dapat kad raya..tapi aku still mengamalkan tradisi ni biarpun menerima perlian dari orang orang yang dengki sebab mereka tak dapat nak pos kad raya kot ke tade sapa nak diposkan.eh.. :)

tarikh tutup :23/8/11, 11.59 pm

Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #2

assalamulaikum peeps..

klik untuk tumbesaran badak..:)

doodle :)

assalamualaikum peeps..
tadi aku ada terbaca post Paan Kowt
beliau dengan gigihnya membuat doodle..
siap amek tempahan pulak tuh..wahaha..aku pun dengan laju lajunya request..
so terhasil lah ini..ada rupa aku tak?


by the way..thanx yeh dude..walaupun saya tak pasti ada rupa saya ke tak doodle ni..haha
siap ada bintang bintang bagai.. :)

Tuesday, August 16, 2011

just sharing.. :)

Did you know that those who appear to be really strong... are actually the most sensitive? Did you know that those... who spend all their time protecting and caring for others... usually are in need of someone to protect and to care about them?  Did you know that three of the hardest things to say are: "I love you", "I'm sorry" and "Help me"
haha..terjumpa ni kat facebook tadi.. :)

Saturday, August 13, 2011

Giveaway Photo Edit by xamreenaxeer

assalamualaikum peeps..
kali ni GA yang di tag oleh sahabat aku..cip nabil..

mari mari..yang mana berminat nak join..mari tekan ini banner..beliau punya blog mmg nice!

im done follow your blog, friend..so lepas saya menjadi stalker yang berjaya blog awak..saya kira kira, congak tolak tambah bahagi..blog awak berusia dalam 3 minggu 6 hari that is 27 hari sehingga 12 ogos 2011..

Saya nak xamreenaxeer edit kan gambar saya kerana saya dah lihat anda punya kreativiti melalui banner/doodle collection..its such a nice friend..im newer in this area..so kalau dapat  Photo Edit Services tu saya boleh tukar-tukar header saya..
*genap genap 30 words..hehe 

lagi satu tade siapa nak bagi saya kad raya tahun ni..so kalau dapat kad raya especially daripada 
xamreenaxeerARTWORKS memang saya akan rasa nak buat kenduri kesyukuran lah.. :)

okay kali ini nak tag sahabat seperjuanganlah..ain farahah..

inilah giveaway yang terbaik aku pernah join.. :)

Thursday, August 11, 2011

'Doodle's Giveaway by Cik Nuyui 'Ain'

assalamualaikum peeps..

haha..cute plak doodle ni..thanx to uzair tag aku..
memula aku tak tahu pun pe kejadah ni..rupa rupanya doodle namanya..

hah, berminat?meh tekan banner ni..

TARIKH TUTUP : 22/08/2011

saya suka doodle kerana saya tak nak uzair dapat doodle ni..saya tak kira saya pun nak jugak..sesungguhnya doodle itu cute..haha

asyik perempuan je join ni kan..aku tag zuhdi la..boleh kawan kawan dengan uzair..haha

-malam tadi mimpi makan dodol..rupa rupanya ade peluang nak dapat doodle.. :)-

Wednesday, August 10, 2011

Wordless Wednesday

assalamualaikum peeps..

Saturday, August 6, 2011

i will do anything for you.. :)

assalamualaikum peeps.. :)
sudah enam hari kita berpuasa..
tangan kiri pula belum boleh berfungsi dengan sebaiknya.. :(

so bila kebosanan melanda..aku selalu lah baca recent post kawan kawan kat fb..selain menjadi kaki "like"..mana words yang best best aku take note..masukkan dalam quote collection..

bila dah mula membaca semua status ataupun most recent tuh..macam macam aku jumpa..dan salah satunya..


aku pun sesaja sesuka sesuki pergi like kan.sekali hamek aku..jadi orang yang ke-4th like. :)
aku suh postpone dulu sebab memang tengah blank blank je kan..
tapi pak cik hayat ni kata dia suh request sekarang yakni malam tadi..
aku pun fikir punya fikir 
punya fikir
dan terus fikir..
hah!


"make a video song for me "

maka tercipta la this!


first impression aku when got this..

what????he really did this for me??

gelak sakan aku..

hayat hayat..kau ni memang gila lah..since kat matrik lagi..btw hayat..thanx yeh..serious aku tak sangka kau betul betul tunaikan apa yang kau cakap.. thats great..walaupun muka macam mintak penyepak je kan..aku memang terharu lah!

bersungguh sungguh dia buat..ini video yang kelima dan yang terbaik untuk aku..thanx again dude..kau memang komited dalam setiap kerja kau..

aku doakan kau menjadi doktor yang gila gila dan berjaya suatu hari nanti..

-port dickson hujan :)-

Friday, August 5, 2011

bagi mereka yang akan bergelar mahasiswa atau mahasiswi utm..

assalamualaikum peeps..
semalam aku ada join satu group ni..iaitu group Mahasiswa/i Universiti Teknologi Malaysia..

bila join group ni rasa mereka beruntung sangat sangat sebab dari sini lah dapat kenal dengan senior..tahu serba sedikit pasal utm..kalau aku dulu terus je masuk utm..senior hentah kemana, semua tak tahu pape..pergi kelas pun bawak map sentiasa..minggu transformasi lah yang banyak membantu..

bila aku lihat post post mereka aku terkenang zaman dulu dulu..haha..padahal setahun yang lepas je..
bagi aku..life kat U memang sangat interesting..

kat utm semua ada..
  • ada pengangkutan iaitu bas utm..sentiasa berlegar legar mencari student untuk dihantar ke mana sahaja student mahu pergi..tapi kena ikut bas juga lah..jangan main terjah..nanti tak sampai ke destinasi, kena ambil bas lain dah ambil masa dekat situ.. :)
  • washing machine, water cooler, kedai dobi, kedai computer, kedai fotostat, kedai gunting rambut, mini mart semua ada..
  • pelbagai cafe ada dan masing masing ada keistimewaan..macam k11 ade air jagung yang superb..kalau k9 ada nasi ayam penyet yg murah dan walla!!kat kdoj ada nasi kukus..rajin rajin la yeh merantau..dah macam  jalan jalan cari makan dah..apa salahnya kalau tukar selera..lagi satu..bak kata abang aku..utm ni segala makanan dia memang heaven..korang akan jumpa makanan murah murah kalau nak dibandingkan makanan dekat luar cekik darah je tahu..:)
  • kat utm juga ada berbagai bagai aktiviti kokurikulum..u must join..pilih lah nak join yang mana..kelab keusahawan, kelab penyayang, kelab rekreasi, sukan pun macam macam gak..ragbi, netball, soccer and etc..macam aku, aku join PALAPES=pasukan latihan pegawai simpanan..join palapes boleh pilih sama ada darat/army ataupun laut/navy..dua dua best..tapi bagi aku..darat lagi best sebab aku join darat...korang grab la peluang ni..boleh build soft skill..nanti tak nak lah belajar pandai pandai last last gagap masa interview kerja nanti.. :)

sebahagian aktiviti palapes darat.. :)
  • kolej..setiap kolej lain lain keistimewaan..kolej ni menempatkan students, menyediakan hostel..first year memang ditetapkan kolej..tapi bila dah second year, korang boleh pilih kolej mana yang korang nak..tapi berpadalah..janganlah yang perempuan pergi apply nak stay kat k10..yang student k10 pergi apply k9..haa..agak agak nak cipta sejarah pergi la..hehe..
    • ade 13 kolej rasanya..
      • kolej tun fatimah(ktf), perempuan sahaja
      • kolej tun razak(ktr)
      • kolej rahman putra(krp)
      • kolej 9(k9), perempuan sahaja
      • kolej 10(k10), lelaki sahaja
      • kolej 11(k11)
      • kolej datuk on jaafar(kdoj)
      • kolej tun ghafar baba(ktgb), lelaki sahaja
      • kolej datuk seri endon(kdse), perempuan sahaja
      • kolej tun hussein onn(ktho)
      • kolej perdana(kp)
      • kolej tun canselor (ktc)
      • kolej tun dr ismail(ktdi)
    • setiap kolej ada keistimewaan masing masing..semua best..boleh jadi lagi best bila dekat dengan fakulti dan cafe yang ada menu best, mcm k9,k10..plus..korang tak perlu pening pening kepala nak pikir cari umah sewa bagai bila korang tahun akhir..semua ditempatkan dalam utm..even korang buat phd pun still diberi penempatan..
  • pastu pastu library utm..perpustakaan sultanah zanariah(PSZ)..aku mula mula memang tercengang habis dengan library ni..ade mini cinema tu..macam macam ada..bilik seorang ada..bilik 24 jam..komputer laju berinternet ada..memang best..sejuk je..aku selalu membuta kat library ni..haha..time study week memang penuh lah..sampaikan ada satu tahap memang susah nak cari tempat nak study..erm..sistem dia mmg tip top..nak tahu lebih lanjut..masuk utm dulu..:)
  • haa..utm ada banyak reading station..pergi lah mana mana..agak agak bosan tunggu member ke kan..eloklah kita membaca..
  • pastu pastu apa lagi yeh..ha..nanti cerita semua tak berapa nak surprise la kan..bagi korang ternganga sikit akan kehebatan utm ni nanti..haha
btw..nanti dah jadi student utm janganlah selalu complain apa yang utm bagi..cuba kita fikir bersama apa yang kita bagi dekat utm..

yang mana berminat nak join palapes tu jom jom jom..kami berbesar hati menerima anda..hehe..promote sikit.. :)



last but not least..UTM sanjungan bangsa..

-family complete hari ni..yeeha..:)-

Monday, August 1, 2011

dek kerana ikan puyu dua ekor..

assalamualaikum peeps..
sungguh indah sekali rasanya dapat bersahur bersama dengan keluarga tercinta..harap harap dikekalkan selama sebulan ini.. :)

entry kali ni ketiadaan gambar..detik detik cemas mana sempat nak ambil gambar... :p

orite kali ni aku nak cerita alkisah semalam..semalam aku bangun lambat juga..mak ayah aku sibuk tadah air disebabkan port dickson dah tiga hari ketiadaan air..sangat menderita okay..

so ayah aku nak mengosongkan ade satu tangki yang diisi ikan puyu sebagai haiwan peliharaan dalam tu..masa nak buang air ikan tu untuk digantikan dengan air baru..ikan ikan puyu tersebut terlepas ke dalam longkang kecil dan mengalir ke longkang besar..

aku yang baru bangun tidur ni blank blank ler..padahal parents dah bising dah bangun lambat..hehe..aku pun jenguklah kat luar..mak aku kata ade ikan puyu dalam longkang besar tu..

aku pun jengahlah longkang tu..memang ada dua ekor ikan puyu sedang berenang kegembiraan..aku nak tolong mak ayah aku sebenarnya..nak tangkap balik ikan tu..besar dah kot ikan puyu tu..

sekali punya nak cekau dan cekau..
bush!!!!
hamek kau..jatuh dalam longkang..dah lah longkang tu setinggi aku..aku nak grab pagar tapi hentah macamana tangan aku berpusing dan mengeluarkan satu letupan..

ayah aku terus marah bila melihat keadaan aku suh masuk umah..sememangnya aku tengah menahan sakit..mak ayah aku panik gak la..memula nak bawak pergi hospital untuk di x-ray..last last pergi klinik je memandangkan klinik yang aku pergi tu klinik panel syarikat ayah aku..free..hehe

dalam hati dah cuak kalau betul betul la tangan kiri aku ni patah..ape yang akan terjadi nanti especially pada wataniah aku..lama juga lah aku tunggu..selepas di x-ray..alhamdulillah..doktor berkata tiada sebarang kepatahan..bahu aku terseliuh..serious tak boleh angkat tangan kiri aku ni..tu yang buat status bertepuk sebelah tangan..haha

itulah..niat pada awalnya memanglah baik nak tolong mak ayah dapatkan ikan puyu tu..tapi salah aku juga sebab ayah aku kata tak payah..aku still nak tolong..ha..tak mendengar kata orang tua..padan muka saya.. :)
ikan puyu tak dapat, sakit yang dapat..
ayah aku kata aku ni lembab sebab tu jatuh..adehh
by the way..selamat berpuasa peeps! dengar kata mak ayah tau.. :p

-gembira puasa pada hari pertama bersama family dan insyaAllah di rumah selama sebulan-

Sunday, July 31, 2011

berpuasa.. :)

selamat berpuasa kawan kawan..semoga kita grab peluang dalam bulan ini untuk menambahkan amalan ibadah.. :)

Saturday, July 30, 2011

seaskar mana pun kami, kami tetap seorang perempuan..

assalamualaikum peeps..
orite entry sebelum ni aku ada mention kan nak cerita disebalik dua gambar ni.. here we go.. :)


okay..gambar ni memang melambangkan muka happy kami la kan..aku admit la..that so sweet bila semua guys ask us untuk naik rakit tu..katanya untuk menguji kekukuhan..sekali bila semua dah naik..ha..hamek kau..dorang pakat simbah air baikk punya..jeles punya pasal kan sebab kami ditempatkan rumah mak angkat dan tidak basah sedangkan mereka dok umah sewa yang dimuatkan seramai 20++ orang dalam satu rumah dan seharian berada di sungai bagi menyetelkan hal rakit yang mengecewakan...by the way semua happy belaka lah..


gambar ini pula jelas menunjukkan muka muka excited+gembira nak berakit..just tunggu masa je..

nak dijadikan cerita, terbentuk lah satu drama disebalik ujian kekukuhan rakit tersebut..ternyata rakit yang kami tempah amat mengecewakan..bila dengar semua tu..ade yang menyuarakan untuk mengurangkan strength dan amatlah gembira bila strength yang awal awal lagi ditolak adalah us..perempuan..

ktorang try to help our guys tolak rakit sebab tahu ktorang tak banyak sumbangan..tapi bila aku tengah menolak rakit dan terdengar statement perempuan tak payah naik rakit..terus aku blah dari sungai tu..control emosi la konon kan lari jauh jauh tak nak kasi orang nampak walhal dah start banjir..

aku ingatkan aku je yang dengar statement tu..rupa rupanya ade salah seorang di antara kami pun dengar juga..die terus mencarut..aku time tu yang tengah control banjir terkejut juga lah bila dia mencarut..kawan aku tu memang penyabar gila..aku tak pernah nampak dia marah..tapi kalau dah start mencarut tu..aku tahu dia betul betul marah...

time ni kitorang dah blah dari sungai..bawa hati..see my eyes..bengkak bagai..try senyum gak..semuanya kerana kamera..hahaha

mana taknya..kami try ikhlaskan hati join program ni walaupun pada mulanya atas kehendak perkhidmatan..okay yang tu boleh terima lah walaupun blank blank je join kan tak tahu mende..kami gak datang awal join gerak kerja lagi..then bila nak kurangkan strength, kami pula yang nak di singkirkan..haha..bajet AF je kan.. bukannya apa..bila ada yang baru datang best best je boleh naik..tak tahu kami ikhtiar hidup macamana..dah lah dijanjikan kami akan berakit..sekali last minit boleh cancel macam tu je..and im said..
'apekah??'
apa lagi..kitorang decide balik utm la..dah tu pejadahnya stay kalau tujuan asal kami adalah untuk berakit..memang sedih+sakit hati la kan..pastu semua nak plan pergi rantau panjang la bagai..nak pujuk hati la katakan...

kitorang memang unite.. :)

hengat sesenang buang sesenang je ke nak amik balik..kami tahu guys deserve naik rakit..but please consider us yang dah diberikan harapan dan impian..haha..<--ayat tak boleh blah..

disebabkan semua bawa hati..kitorang sempat la singgah umah mak cik buat asam keping tu..nice!

dah dipujuk bagai..okay la..kitorang patah balik walaupun aku dengan ain memang lah sangat tidak bersetuju time tu untuk patah balik..aku boleh patah balik pun mengenangkan ada seorang tu yang sangat bertungkus lumus handle this program..kesian kat dia jugaklah..terima carutan dari aku..haha..ampun ampun..tak sengaja..memang time tu aku sangat marah sampai tak boleh cakap sikit pun..cakap je banjir..mak aih...lemahnya alahai hati ni...

memang balik tu muncung je la muka..sampai boleh sangkut hanger...hahaha..time tu kami diberitahu yang kami boleh turut sama naik rakit..walaupun mood still marah sampaikan aku ignore je apa yang mereka kata..dalam hati tu hanya Allah je tahu aku bersyukur sesangat.. :)

mood aku terus berubah bila aku dengar guys kami start buat rakit so that semua akan merasa naik rakit..thats so sweet..terharu tu.. :)

bila aku kenang kenang balik..kelakar juga la bila ladies merajuk dengan guys secara berjemaah..kami tahu penerimaan korang kami as palapes..but the truth is..seaskar mana pun kami..kami tetap seorang perempuan..muka je ganas..walhal hati kami tisu..hahaha

aku memang sayang skuad aku..bila time time camni kami care each other..papehal senyum itu mesti..!

sejak kejadian tu..aku nampak lah perubahan our guys..yang sentiasa caring memang meneruskanlah usaha mereka..yang mana mulut cam longkang pada mulanya tu aku perhatikan ada nada berhati hati untuk meluahkan setiap percakapan..thats great!..senang je nak jaga hati perempuan ni..jangan laser ungkapkan benda menyakitkan hati and please laksanakan apa yang korang janjikan..

semua ni kenangan yang terbaik lah..dari sini kita akan lebih mengenali team kita dengan lebih dekat..dia jenis yang macamana, kena cakap macamana..apa apa sajalah yang memerlukan give and take action.. :)

hasil daripada drama ini..maka terbentuklah...

 satu family.. :)

-risau dengan keadaan di port dickson :(-

Friday, July 29, 2011

rakit team UTM::TINTEC-KRENEDEX'11

assalamualaikum guys..seperti yang dijanjikan mari kita bercerita tentang TINTEC-KRENEDEX..

actually program ini tersangatlah banyak cabaran dan dugaan..dari start gerak kerja lagi dah ada masalah..dengan kekurangan sponsorship la..ape la..tapi ada saja solution daripada team rakit ni..kami menebarkan bakti dengan membuat ikhtiar hidup..hasil kumpulan duit duit tersebut maka sampailah kami ke tanah air kelantan.. :)

               TINTEC-KRENEDEX ni merupakan program dalam program..nama sahaja dah membezakan..kalau tintec itu untuk khidmat kemasyarakatan dan berbakti manakala pula krenedex adalah ekspedisi water research yang memerlukan kami untuk berakit semasa mengambil sample air di sungai Kelantan..

 sungai yang kami jelajahi..

so aku sangat bertuah kerana ditempatkan dalam team rakit..seramai 31 orang yang membentuk satu team rakit ni..mula mula agak kekok jugalah sebabnya 7 org termasuk aku je yang perempuan..yang lain semua lelaki..hamek ko..segan la..malu la..kekok la..but benda tu semua tak kekal lama..bernasib baik jugalah kan majority dari team rakit ni daripada skuad palapes aku serta tuan tuan intermediate.ape lagi..kasi gegar ini punya team..oh ye.kami dibahagikan dua kumpulan dan aku berada dalam kelompok second raft team..

begitu luas sungai kelantan..subhanallah..:)

kan aku cakap program ni banyak cabaran kan..serious mmg tersangat banyak cabaran..kalau nak tahu kisah sebelum buat rakit..korang boleh tekan link ni..uzair our cameraman..beliau dari first raft team..aku ngan die kaw tim share link..so tak ada lah sarat sangat semua nak cerita dalam satu post..err..tapi aku rasa dah start sarat dah ni.. :)

 this is our raft!

sebahagian daripada anggota.. :)

aku memang salute dan rasa bertuah sesangatlah pada team aku ni..disebabkan rakit yang kami tempah menghampakan..maka team rakit sendiri turun sungai buat rakit sendiri hasil bantuan orang kampung..mula mulanya kami hanya perlu datang dan berakit..tapi bila dah mempunyai masalah..takkan nak cakap lebar lebur hasil tade kan..so dengan berbekalkan hasil semangat team rakit..mereka sanggup buat rakit sendiri..

 gergaji tak nak kasi tajam.. :')

:)

 semua bekerja.. :)

aku start terharu dengan team ni bilamana salah seorang daripada mereka call aku..dengar sorakan di belakang untuk menarik rakit dari kuala Nal rasanya..dahlah malam..hujan pula..aku dan bersama peserta perempuan lain tak dapat membantu disebabkan kami ditempatkan dirumah mak angkat..time tu rasa useless sangat bila tak dapat tolong..tapi bernasib baiklah kan ramai di antara peserta lelaki kami semua gentleman belaka.. :)

 us wakil girls..

okay ini sangat sweet..nanti aku cerita next post..ade cerita disebalik dua gambar ni.. :p

okay sambung cerita...dah la aku tak dapat tolong tarik rakit..tup tup dapat tahu diorang dalam proses buat rakit untuk kami..lagi la aku sayang gegila team ni.. :')

 berkomunikasi dengan orang kampung.. 

yeay..ini rakit kami!!kelihatan hafiz sangat berpuas hati atas kekukuhan rakit kami..

serious kukuh..aku memang banggalah dengan korang semua! okay..rakit dah settle..hanya tunggu untuk berakit sahaja lagi..so sementara nak menunggu bomba demi keselamatan kami..

mandi manda!!

 inilah hasil tindakan mereka setelah penat lelah berkerja.. :)

 kami juga menikmati alam ciptaan yang maha Esa.. :)

 okayh..kali ni aku ada risau sikit la..buat kepala kena buluh tu tak ke aniaya..haish..

ktorang nak gak masuk kamera.. :p

 sudah start berakit..

 pendayung belah kanan dan kiri kami.. :)

 :)

 kukuh tak rakit kami? 

 dayung dayung.. :)

okay..function kami as perempuan atas rakit adalah memberi support serta bagi mereka makan..!haha..luka luka tangan aku kupas buah salak..dengan aku aku sekali enjoy makan..mula mula rasa pelik la..ape la..last last dah macam makan kacang je..selain itu juga..kami masakkan mereka spagheti..siapa kata atas rakit tak boleh masak..kami okay je.. :)

 terserlah yeh pengemudi kami begitu kelaparan sekali..

 buat yang terbaik untuk mereka kerana aku tahu mereka penat..tengah menikmati berakit, hasil kerja mereka sendiri dan tidak sesekali ingin merosakkan mood mereka..

muka nak serious je..haha..oh ye..kami masak dengan menggunakan bunsen burner..
btw i love this pict.. :')

bila lah nak sampai ni.. :)

 berakit ditengah tengah air teh..sangat pekat yeh sungai ini.. 


 orite..ini adalah orang kuat kami..yang kepala terbenam air tu orang kampung yang memang superb bab rakit rakit ni..yang pakai life jacket tu, meon namanya..thats out timbalan pengarah..coolest guy..

 dah abes masak..stok makanan pun berkurang..mari menghiburkan hati..main kad poker..tapi bukan main poker..main tipu kata mereka..

 memang terbakar la kan kalau dah atas rakit ni..so rakit ni ada empat side untuk berendam..

 aku tak puas hati betullah dengan dorang berdua ni..siap boleh tidur lagi..aku nak buat gak..tapi dalam kepala memikirkan benda benda yang jauh dari jangkaan..so dok atas jela..hehe

 ha..ni pendayung kami, hafiz..aku sempat tukar shift dayung dengan dia..tangan mesti kuat..baru boleh gerakkan rakit ni..

 kami tak berakit jauh..menggunakan laluan team rakit satu dan setelah lima jam kami berakit..here we go..dah sampai destinasi..

 time ni dah start ada masalah nak berhentikan rakit..sebab air memang tersangat deras..

 dan kami hanyut dalam beberapa ratus meter..kedengaran bunyi buluh buluh mula patah..alhamdulillah semua selamat.. :')

dah lepas berakit mari mengangkat enjin bot..hahaha..terkilan jugalah time ni aku tak tolong.. :(

disebabkan kami punya ekspedisi terbatal atas dari segi keselamatan..kami pun join program tintec..bak kata cip..bila krenedex menjadi tintec, carca marba semuanya.. 

aku cuba ikhlaskan hati untuk hadapi seminggu di kelantan mengenangkan kami hanya sempat berakit selama 5 jam sahaja..hati memberontak ingin balik ke utm sebab aku hanya bersedia untuk berakit dan bukan untuk benda lain..tapi bila dah kena basuh ngan team..haa..sabar je la..itulah namanya ad-hoc..kita kena sentiasa bersedia dalam apa jua keadaan..ingat dalam palapes je ke ade bende ni..team ni pun ada juga tau.. :)

 ikhlaskan hati..gotong royong time..!

 menunggu sarapan..

 memang terasa sangat sihatlah kan gotong royong 2 hari berturut turut..

 membersihkan tanah perkuburan..time ni sempat dengar sejarah tanah perkuburan ni.. 

 saya pembawa kereta myvi.. :)

macam peladang dah ha...

aku banyak dengar cerita dan ketidakpuasan hati team lain akan cara team kami membuat kerja..style kami senang je..kerja cepat habis cepat..sebab tu dorang selalu nampak kami lepak lepak..tapi tak tahu macamana bertungkus lumus nak menyiapkannya..cara tentera wa cakap.. :)

 cover mood..bbq time.:)
  
 serious kami gembira..:)

 our guys..haha..'our'??yup, we admit that..haha

 pengarah tengah busy siapkan laporan..kami sibuk sibuk je..

sumpah macam family, guys..

serious aku ingatkan tak akan serapat macam ni..tak boleh tandingi skuad aku..tapi realitinya..ini la kami..macamni la rasanya satu skuad kalau korang semua nak tahu..nak tahu macamana nak bentuk team kamcing camni..?
bila korang berada dalam satu saat susah senang bersama.. makan bersama, penat bersama, kerja bersama, merungut bersama..hahahah

kalau nak ikutkan banyak lagi aku nak cerita..tapi tu lah..semuanya tak mampu diluahkan dengan kata kata..biar semua ni tersemat dalam hati..kenangan terbaik pernah aku ada..thanx guys.. :)

-esok balik rumah..yeehaaa..-