Tuesday, April 19, 2011

risau..

study week my mom ask to come back home..mula mula rasa tak nak balik sebab study week ni la nak pulun habis habis study..sebab aku tahu bila balik rumah confirm tak boleh study...then pagi jumaat mak call..sayu je suara suruh balik..aku pelik gak..terdetik hati ni risau juga..then terus je balik rumah dari utm tanpa lengah lengah lagi..

    sampai je rumah..jelas muka mak ayah memang happy gila.aku pun hati senang je..aku decide nak balik sama ada hari selasa mahupun rabu minggu depannya..hari ni la..acap kali sudah aku beritahu pada parents aku..tapi dorang suruh juga balik hari sabtu..

   aku risau..final makin menghampiri..selalunya kalau nak final akan aku listkan setiap jam apa aktiviti aku supaya tiada masa terluang..tapi bila sampai kat rumah je..korang faham faham la kan...especially bila kaum perempuan duduk dirumah..kena pergi ke dapur,kemas rumah..jelas..masa aku terganggu..aku makin risau ooo..

then tadi tak tertahan rasanya..aku pergi je la luah kat mak aku..
mak..nak final ni..pointer tu..risau ni..tak study apa pun kat umah ni..
mak aku senyap je..then dia kata..
ha..balik lah..

peh peh peh..tetibe je hati aku ni serba salah..last last aku cancel je nak balik esok..aku tak nak..nanti aku dapat study tapi tak dapat keberkatan mak ayah..
      jelas..muka mak aku happy gila bila aku sebut nak balik sabtu ni..mula mula macam tak ada topic je kalau duduk sama..senyap je..bila kata cancel je..siap boleh gelak gelak lagi..hai..mak mak..

aku tak tahu apa hikmah study week ni..ya Allah..mudah mudahan aku boleh score final ni..doakan aku yeh kawan kawan..

2 comments:

cik wawi said...

kita pun dulu macam tu jugak,
kalau balik rumah tu, org kat rumah dok menyocok biar balik utm lambat2.

aisYahzaCk said...

cane tu kak wawi..bila dah ckp risau then kena libas balik..pertahankan lagi..kecil hati pula parents..sem 2 ni agak mencabar bg yg slow learner cm sy ni..serious x boleh belajar kat rumah...