Thursday, June 30, 2011

prokid 5..=)

assalamualaikum peeps..
yeah..aku mengupdatekan blog dengan gigihnya walaupun connection celcom broadband di port dickson tak seberapa heaven yeh..

orite orite..setelah fasi fasi utm berkampung di sekolah menengah tan sri jaafar albar selama 3 hari..now we are going to the next school..sekolah menengah air tawar, kota tinggi..no time to rest at all..kami teruskan perjuangan kami untuk membantu adik adik..

seperti biasa..semua program ada gerak kerja..cuma kali ni organisasi prokid 5 menerapkan orang orang baru sebagai peneraju..seperti ain, nabil, aku, faris dan beberapa orang lagi menjadi ketua unit..paling kesian kat ain lah..ketua unit protokol dan nabil as ketua unit modul..peh peh peh..memang sangat mencabar..

hehe..hidup segan mati tak mahu..begitulah nasib si ain..btw anda sangat gigih yeh..

 saat saat stress dihilangkan dengan alatan musik barangkali

 macam biasa..semua modul dilaksanakan terlebih dahulu oleh fasi fasi kemudian barulah adik adik..=)

ni aku tak tahu ape motif.. :p

baiklah..kepenatan serta kestressan begitu terserlah dalam kalangan fasi fasi sekalian..

gerak kerja pun sudah..mari kita terjah ke sekolah..!

 menanti adik adik..

 unit modul menyediakan alatan..

 bertungkus lumus..

=p

barang amanah..=)

orite..this is my job..memastikan adik adik semua memperolehi cenderamata dari pihak utm..=)

fasi unit disiplin, abg shauki..ketua fasi, abg chot serta ketua operasi, tuan faiz..orang kuat prokid 5..

 selepas pendaftaran..

 yeay..penyerahan adik adik..

 kami akak akak fasi...

 abang abang fasi..

 mula mula duduk kelompok..ha..bila dah kena rombak semua muncung mulut boleh sangkut hanger..haha

 kami amat teruja!!

 mula mula haruslah serius..

 okeh..adalah seorang dalam gamba ni..beliau nak gamba beliau sebanyak mungkin dalam blog ni..barulah blog ni menjadi pujaan ramai katanya..haha..cuba teka fasi yang mana? :p

 sport check begin..=)

....

 chicker poker..

 short ice breaking.. group 4 will be my group..
orite..kalau prokid 4 aku bergandingan dengan mili dan juga tuan zulfizri as a fasi partner..kali ni pula aku dipartnerkan bersama kak kaseh serta abang asyraq..thanx to asyraq guide us being more professional facilitator..

my adik adik..<3

my partners..

 seperti biasa..makan bersama adik adik..

 haruslah dalam dulang..but kali ni sekejap je makan dalam dulang bersama..then makan dalam pinggan..agak kurang best disitu..

dah kenal adik adik..mari ke hari seterusnya..=)

 maghrib berjemaah..

 bacaan yassin..

abang abang fasi pun turut serta..=)

ldk..

hari kedua tak banyak sangat gambar memandangkan kurangnya kemudahan kamera..apa apapun..hari kedua mestilah best..padat dengan ldk..aktiviti dan pengisian..
yang bestnya kat sekolah ni..semua solat berjemaah..selain pengisian ldk..pengisian rohani ni juga dapat merapatkan hubungan akak akak dan juga abang abang fasi dengan adik adik..
kurang gambar tak semestinya suram semuanya..yang penting tersemat dalam hati..=)

okay..next day..are the last day..

 mari bersenam..

 =)

 memang terharu la kat adik adik ni..pergi mane je bawa goodies beg tu..ada yang koyak abes still bawa juga..=)

 pengisian rohani..

 adik adik mesti berubah..

 kepenatan macamana pun..senyum perlu diutamakan...

 okay..terserlah ye muka anda..

 adik adik yang menghayati..

 peluk sahabat adik adik..mari bersama sama kita berubah..

 dengan fasi fasi sekali menghayati..

 akak harap tangisan ini bukan sampai disini sahaja..

 janji dengan diri..

 berusahalah adik adik..bela nasib mak ayah..






harapan akak akak dan abang abang pada adik just kami nak adik adik semua berubah..ingat mak ayah adik adik..solat lima waktu dipelihara dengan sebaik mungkin..
berusahalah dengan bersungguh sungguh..
buktikan pada mak ayah yang adik mampu mendapatkan satu keputusan yang mampu membuatkan mereka bangga akan adik adik, kami cabar adik adik..!
akak akak dan abang abang akan sentiasa mendoakan adik..=)

untuk group 4..ill waiting your spm result..sahut cabaran akak!
i know u all are strong enough to go through this challenge life..
will miss u all adik adik..=)

1 comment:

Liefde Ain said...

haritu kite join prokid 3 jeh :) huhu~