Thursday, June 30, 2011

prokid 4..=)

assalamualaikum sahabat..
tatkala semua bercuti panjang..aku grab peluang ni join segala aktiviti yang aku tahu..lagipun time time cuti ni ramai manalah yang sanggup korban masa untuk join segala program kan..tapi bukan aku..pengalaman itu sangat penting..especially bila melibatkan program fasilitator..kali ni program khidmat insan dinamik (prokid) menjadi pilihan aku..sudah sesi ke-4 baru aku turut serta..agak terlambat ye disitu..

program ni bagi membantu adik adik moral up kan motivasi mereka kasi semangat score spm..so sebelum moral up kan adik adik..fasi fasi mestilah di moral up kan dulu..semua aktiviti yang adik adik lakukan..fasi fasi kena buat dulu..thanx to abang chot,abg shauki,tuan faiz, tuan mustaqim dan semualah tenaga pengajar membantu kami.. :)

 oooo air..si yaya air..refreshment time!

 dengar sini semua sekali fasi fasi...

tangan atas kepala...up!..=)

setelah bersengkang mata berusaha bersama sama dalam menjayakan gerak kerja prokid 4 ini, here we go..fasi fasi dari utm bergerak ke sekolah menengah tan sri jaafar albar..lagu sekolah mereka superb!best.. :)

 membawa style tentera dalam usaha memotivasikan mereka..

 setting up..

 warming up..!

 gimik pembukaan majlis serta penyerahan adik adik pada fasi utm..

 seperti biasa..lagu utm begitu gah dinyanyikan..=)

 adik adik..

 gimik penyerahan adik adik..

sport check time!!

malamnya pula..

okay ni k.O kesayangan semua adik adik..mula mula adik adik semua takut kecut perut tak suka menyampah bagai la..tapi bila last last sekali time buat open banana refreshment..adik adik tak pandang lain dah..semua pandang k.O..ade yang ternganga siap..hehe..=p

waiting for adik adik..
oh ya..kali ni partner aku untuk berfasilitator adalah mili dengan tuan zulfizri..agak kekok pada mulanya..but thanx to tuan zulfizri cause guide me and mili being a good fasilitator.. =)

 kaji tentative.. :)

 LDK bermula..

 focus..

 my group..=)

 another group..

 adik adik ni mmg vogue la..fasi fasi pun tak sempat melaram..teehee

 creative..

 refreshment time!!

 fasi show first!

 ldk bersambung..

ramainya adik2..

second day..

 refreshment lepas solat subuh..

 dam dam da da di dam dam da da..

 breakfast kami...haruslah dalam dulang..=)

 group bersama fasi..

 fasi pun makan dalam dulang yeh..

 group 1..<3

 bila tak mendengar arahan...

 mulut digantikan dengan hidung..kenangan kenangan..

 teamwork..

 focus..
explorace..
check point fizikal...

 front support...

 pt 10..

 crawl..

 crawl again..

 side roll

 skot jump maybe.. :p

 side roll again..

jalan itik..

check point mental..hehe

buek..

 strategi..

check point ni terbahagi pada dua..siap boleh pilih nak fizikal ke mental..

tapi yang pasti nya..dedua mesti muntah..haha

 =p

 no pain no gain..hehe

 selingan ni..melengahkan masa..haha

 membuli group sendiri..

teamwork mesti ada..

hentak kaki cepat!

itu dia..our k.O

after explorace..

 adik adik semua tade kerjasama lagi la..meh kasi satu team yeh..

 sharing is caring..=)

 orang kuat prokid 4

 dah penat penat mesti makan..=)

 fasi pun kena punishment..agak agak pasal ape yeh?

up!
hari ketiga..last day..

 mari bersenam..

 pengisian rohani..

 mari bersama sama berubah..

janji pada diri..

 we will always pray for all of u..

3 hari kat sana macam macam pengalaman ditimba..membuatkan diriku makin bersyukur serta berfikiran jauh akan kepentingan akademik..
pesanan akak untuk semua adik..
  • penuhi kewajipan dengan Tuhan yakni solat lima waktu adik adik..
  • ingat mak ayah adik adik..kita tidak tahu esok lusa akan nyawa mereka..hargai mereka adik adik..
  • berubahlah..berubah untuk masa depan..demi membela akan nasib mak ayah adik adik..
  • hormati akan semua orang adik adik..mak ayah..guru guru serta sahabat..
semoga adik adik akan terus berjaya..marilah kita berusaha bersama sama..=)
miss u all dears!

-took 24 hours to complete this entry..thanx celcom broadband..-

6 comments:

theAlia said...

besnyer!!! mesti seronok kan bila dapat sama2 dengan adik2 sekolah. rasa macam nak balik zaman sekolah plak

wani said...

uit..siap jd fasi..

Dinie Asyraf said...

eee...jahat...!!!

aisYahzaCk said...

@the alia:: yup..seronok sgt..rindu gak zaman sekolah..

@wani::hehe..i love being fasilitator

@dinie asyraf::eh?asal jahat lak?aku baik tau..

Mamatello said...

mana ko dpt gambar2 ni smua

aisYahzaCk said...

@Mamatello dari unit multimedia, tuan..