Monday, January 3, 2011

hari yang sangat memenatkan..

3 januari..bermulanya kuliah di utm..pagi pagi je dah kena marah dengan orang fakulti sains sebab tak check online pendaftaran subjek..aku baru je check malam semalam..tak ada pula subjek tu..bila pagi tadi..e'eh boleh ada pula..

sem kali ni ada satu kelas campur campur courses..baru best..ini asyik tengok muka sama je..bosan..=P

pepagi aku bangun dah resah mengenangkan barang barang aku bersepah..ada kat dua kolej..banyak pula tu..kolej sekarang yang aku duduk adalah kolej tun fatimah/ktf..and barang barang aku juga ada dekat kolej 11..dua dua kolej ni berpeluh juga la berjalan kalau berulang alik..inikan pula nak hangkut barang..

lepas je kuliah pertama habis..aku terus mendapatkan kereta sewa as pengangkutan untuk aku menghangkut balik barangan aku ke ktf..

yang aku hangin nye..kereta sewa lambat sampai..aku resah dah..kelas pertama habis kul 10 pagi..then ade next class kul 12 tengahari..dalam dua jam aku kena uruskan semua..tapi apa yang dirancang semuanya tak jadi..kereta sewa sampai lambat..so aku terpaksa ponteng kelas..for the first time aku kat utm..aku PONTEnG KeLAS..tak nak buat lagi..punya risau ponteng kelas sampaikan aku ngadap prof untuk dapatkan course outline..anda berani ke?haha..

settle semua ambil barang di kolej 11..terjelepuk aku weh..barang barang tak nak banyak lagi kan..yang pegang kunci stor pula boleh cuti..nasib baik boleh bawa runding suruh datang sekejap..hampir sejam jugalah aku tunggu..

aku tak suka menunggu..tapi realiti memang aku je yang banyak menunggu...

aku tak hangkut barang tu sorang sorang okay..ade tiga orang lagi..nyot nyot aka sarah..kak ema aka blurrp and kak mi..haha..aku suka sakat dorang ni..loghat pekat gila masing masing..juga merupakan saudara palapes aku kat sini..

letak je barang kat ktf terus pergi kelas..tawakal je la aku letak barang kat bawah blok..bilik tingkat tiga..tak ada lift pula..patah pinggang nak mengangkat..

lepas balik kelas je sambung angkat barang dari stor ktf pulak..totally barangan aku sangat banyak..thanx to tqa..eya..fiza and mia tolong aku mengangkat semuanya..terharu sangat..ha..bayangkanlah 5 orang yang termasuk aku ni mengangkat barang..agak agak berapa banyak yeh barang aku..

stress aku..asek tunggu je..ni tunggu pakcik ktf bukakan stor pula..


dah settle semua..main hujan dengan mia pula..


 sempat saja ambil gambar..huhu


aku stress..agak laju juga aku drive tadi..

by the way..aku suka drive..=)

by peeps..

-sesungguhnya aku keletihan-

Sunday, January 2, 2011

new year things..

disebabkan aku sangat kegeraman melihat kulitku terbakar teruk atau orang kampung panggil sunburn..aku grab ni...


simplysiti..please be nice to me..

by the way..baru sehari pakai..aku rasa puas hati..selain baunya yang wangi..die buatkan kulit aku bertambah lembut kot..pepaham je la kulit aku cemana setelah berjemuran dan berhutanan kan..hoho...

kulit gelap banyak halangan..lebih lebih lagi aku yang totally tak pandai bergaya ni..buat sementara waktu..no need blusher and lip gloss..enough if i have this all..

simplysiti skincare set + beauty control color compact powder + maybelline 2 in 1 impact shadow liner by eyestudio..

setelah menerima teguran oleh rakan seperjuangan akan warna kulit baru aku ni ha..aku dah tak ada rasa apa..kalau dulu dulu touching jugak la..sekarang ni apa yang diorang tegur tu dah jadi lagu lagu lama yang aku dengar..means tak ambil kisah la..tak kena langsung perumpamaan yang aku bagi ni kan..hee..=p

oh ya..sehari di utm sebelum bermulanya kuliah memang la terasa kebosanan..then terasa something wrong somewhere selain cadar,bantal,tuala and toiletries aku tak ada..rupa rupanya..buku buku nota semua tak beli lagi..nasib baik teringat..tapi bagus jugalah..aku pun memang nak keluar mengenangkan aku bantai kasut jalan pergi toilet..selipar toilet aku putus sudah..

misi kami berempat hari ini adalah untuk menawaf Angsana..ahli ahlinya terdiri daripada aku sendiri,mary,fadz serta ira..aku sorang je budak math..yang lain physician..bila dah keluar bersama geng geng fizik..faham faham sajalah bila wayar otak mereka putus..dengan aku aku sekali putus wayar..cuci mata mari!

 prosperity sangat lumayan..kentang dia terbaik..i loike..!


 bergambar dengan budak yang fanatik dengan datuk Siti jap..


 kami memang terbaik...=p
ira dah susah hati cemana nak gayakan tudung setelah pin tudungnya hilang sebelah..cececeh..cover la tu sengih sengih..haha


 aku pun hairan asal semua gambar ada mary...=p


 mary and fadz..


bajet candid la tu..XD


 still menenangkan ira akan pin tudungnya..


 akhirnya..berjaya!tudung ira tiada silang lagi..haha

enjoy keluar dengan mereka..suppose ade empat orang lagi..tqa,mia,lela and dila..tapi pepaham je la bila weekend..anak dara pun bangun lambat juga kan..haha..kitorang gerak dulu..walaupun menuju ketempat yang sama..tak jumpa pun mereka..yang pasti Angsana hari ini crowded..last day year end sale lah katakan..

nampak tadi kan kitorang makan prosperity..dah tu tak tahu nak cukup cukup makan bila kitorang bertandang ke kfc pula bantai cheezy zinger crunch..pergh..sodap pun sodap oit!tapi tak konyang konyang lagi..siap bantai coolblog lagi..kami memang tak sedarkan diri apabila berjumpa dengan makanan..makanan pun tak sedarkan diri bila berjumpa dengan kami..sesama kami tidak sedarkan diri..hohohoho

oh ya..masa beli buku notes untuk persediaan kuliah esok..sempat beli buku La Tahzan-jangan bersedih..nak say thanx kat seorang sahabat ni sebab ingatkan aku untuk beli buku ni..=)

esok kuliah start..harap harap aku score sem ni..mesti score!
selamat berkuliah semua..

Saturday, January 1, 2011

mentally time...

asallamualaikum peeps...!
lamanya tak bertandang kat blog aku ni..bukan setakat bersawang..berhabuk..berdebu semua ada la.

sebelum aku merapu bagai..nak koba sket kek korang sumo...eden ni ha da abes annual kem..yang mental bagai nak mati tu..
sebenarnya..tak ada pun mental bagai nak mati seperti dipropagandakan oleh segolongan mereka yang berpengalaman...memang la ada masa akan rasa mental gila..tapi tak adalah mental sampai nak mati..hehe..by the way..aku enjoy dengan kem ni...cuci mate jap jom...


semangat semua..tak tahu lagi nanti kena hell cemana..


penat weh..


saya tak suka dicapture!


kata tak suka dicapture asal ko bukak jungle hat tu?=p


dengar dengan tekun..kang tak dengar arahan lain jadinya..


berani lintas la depan kitorang...!


sape berani nak cari pasal dengan kitorang?


penyucian dosa bak kata jurulatih..

sangat2 best la..setelah 2 weeks bertraining dan memantapkan stamina di markas palapes utm...diakhiri dengan berhutanan semuanya selama 5 hari di hutan panti kota tinggi..
aku rindu kota tinggi..kediaman aku time aku tahun 5 till form 1..air terjun die superb..
tapi kitorang tak jumpa pun air terjun time kem ni..anak sungai jumpa la..=p

melalui kem ni la baru tahu perangai skuad sendiri macamana..yang mana selalu pentingkan diri tu dah terserlah dah..yang mane selalu care..cepat panas baran..cool..semua boleh detect..tak lupa juga..yang mana gentlemen pun boleh kesan...ade satu scene..i pernah cair you..beliau sangat baik..selalu tolong skuad..haritu ade pernah kena hell..die je sanggup tolong i jadi wakil i untuk kena hell seorang..time tu i tak tahu lagi pasal tu..then bila skuad cerita..macam nak peluk je beliau..tapi tak boleh kan..bukan muhrim..=p..


kalau nak makan lebih 5 minit..balik umah..!rekod..3 minit je makan..haha


jangan ditegur..kitorang semua buat terapi muka..pakai mask..terbaik la lumpur lumpur di hutan panti tu..

dah berhutanan dan berperangan dengan agas agas hutan...time nak balik tu sempat melihat skuad inter dan skuad senior bertempur..terbaik la mereka..
by the way..paling kagum dengan senior la..hasil tangan mereka sangat kreatif..aku yang melihatnya terpana terkesima dan terpesona..sangat salute la pada mereka...!

masa balik tu..selalunye skuad junior riuh riuh belaka..but haritu..masuk je bus..semua senyap..haha..qada' tidur katanya..

say cheese..

kaki memang hancur la wa cakap lu..tangan tu kalau mak mertua tengok memang boleh jatuh saham and harga hantaran..haha..dan dan dan walaupun muka aku sehitam legam yang anda dapat lihat..akan aku usahakan untuk mencerahkan balik..aku tak kisah muka aku gelap..asalkan experience ni semua aku dapat..korang dapat ke?hoho..bak kata abang aku..koya sungguh..=p

aku sayang skuad aku..and starting to care them..PALAPES UTM BATCH 21..u all special like special our name is..betul ke ape aku tulis ni..?dalam bahasa kampung aku..korang mmg terbaik la sebagaimana gahnya nama batch kita...sama tak??

sebelum aku akhiri post ni..tak terlewat untuk aku wish HAPPY NEW YEAR to all..sem baru nak masuk dah..azam baru dah tertulis da..hah!ape azam korang yeh..?share sikit boleh?

and kepada silent reader yang menanti nanti aku update blog tu..sorry late hupdate..sumber foto baru dapat..then baru ade mood nak update..mood tahun baru lah katakan..and have a wonderfull 2011 peeps..=))

-aku adalah saya-
-berharap sangat tahun 2011 ini amat bermakna-