Tuesday, April 19, 2011

risau..

study week my mom ask to come back home..mula mula rasa tak nak balik sebab study week ni la nak pulun habis habis study..sebab aku tahu bila balik rumah confirm tak boleh study...then pagi jumaat mak call..sayu je suara suruh balik..aku pelik gak..terdetik hati ni risau juga..then terus je balik rumah dari utm tanpa lengah lengah lagi..

    sampai je rumah..jelas muka mak ayah memang happy gila.aku pun hati senang je..aku decide nak balik sama ada hari selasa mahupun rabu minggu depannya..hari ni la..acap kali sudah aku beritahu pada parents aku..tapi dorang suruh juga balik hari sabtu..

   aku risau..final makin menghampiri..selalunya kalau nak final akan aku listkan setiap jam apa aktiviti aku supaya tiada masa terluang..tapi bila sampai kat rumah je..korang faham faham la kan...especially bila kaum perempuan duduk dirumah..kena pergi ke dapur,kemas rumah..jelas..masa aku terganggu..aku makin risau ooo..

then tadi tak tertahan rasanya..aku pergi je la luah kat mak aku..
mak..nak final ni..pointer tu..risau ni..tak study apa pun kat umah ni..
mak aku senyap je..then dia kata..
ha..balik lah..

peh peh peh..tetibe je hati aku ni serba salah..last last aku cancel je nak balik esok..aku tak nak..nanti aku dapat study tapi tak dapat keberkatan mak ayah..
      jelas..muka mak aku happy gila bila aku sebut nak balik sabtu ni..mula mula macam tak ada topic je kalau duduk sama..senyap je..bila kata cancel je..siap boleh gelak gelak lagi..hai..mak mak..

aku tak tahu apa hikmah study week ni..ya Allah..mudah mudahan aku boleh score final ni..doakan aku yeh kawan kawan..

Sunday, April 17, 2011

dating..

asallamualaikum peeps..
hari tu aku punya lesen kereta abes sudah date dua tahun untuk lesen P..so nak renew kena lah pergi ke tebrau memandangkan jpj terletak disitu dan aku pun menjadi penduduk utm yg tegar time tu..utm ke tebrau tu jauh lah bagi aku yang tiada kenderaan ni..nak naik teksi je rm20 sekali pergi..oh no no..duit aku pun ade sehelai dua je time tu..tak tahu cukup ke tak..

    so aku pun pergi lah merengek dekat coursemate,roomate and skuadmate mintak tolong teman kalau ada kelapangan..last last roomate aku gak membantu..sayang kau lebih la..

renew lesen punya lah sekejap tak sampai 5 minit pun..cis cis cis..nak pergi dah la jauh..patah pinggang dibuek eh!!tapi tak apalah..kalau tak ada siapa nak layan kerenah aku nak g jpj ni..tak terrenew la lesen aku..=)

    lepas renew lesen..aku dah senyum sampai ke telinga dah tgk lesen aku dah hilang P tu..tapi senyum lagi roomate aku, FARAH..kitorang merempit pulok ke jusco tebrau..cakap banyak tak guna..yok..


roomate aku, farah..

lama tak ambil gambar single..haha..meh cepuk aku meh..

kami berdua merempit!!

sodap oo..konyang pun konyang..

dah dah lah aisyah dan farah!

ini habit kami yang tak berapa wonderful la kan..terabur sana sini..ada kami kesah?service tax rm3.50..mahal tu..!

secret recipe!

bajet nak manja manja la kan..

aku tahu kau dengki ngan aku farah..=D

ni lah orang yang sanggup layan kerenah aku..thanx dear!

owh ye..sebelum balik sempat grab ni..kata duit sehelai dua je kan..boleh pulak beli mende ni..

i love this!

itu je lah..kitorang pergi tanpa perancangan pun..pakai tudung pun macam nak pergi cafe je..=)
and aku rasa tak terlambat untuk wish happy birthday kat roomate aku, farah..
thanx a lot dear, u help me a lot, layan karenah aku..u are the best!
SWEET 20..sudah sudahlah mengenangkan yang 19 tu..hehe..

-bajet busy sangat je kan..bagi salam terus je cerita..=D-

bella bello..

welcome to the club dear..ko jangan ngengade perasan ko 19 lagi yeh..aku sepak sepuk ko nanti..=)


aku tade gambar kau yang latest..ni gambar zaman bila hentah..time besday aku rasanya..keh3..
sorry beb tak dapat ikut celebration ko..
aku balik umah dulu..tak habaq awal..=)
btw..semoga panjang umur..murah rezeki..ko memang sempoi wei..respek habes..
happy birthday akak suksis..=D
~sweet 20~

-amacam perang telur?=D-